Gnistrende Bodø/Glimt med festfotball i Europa-debuten

Bodø/Glimt knuste ukrainsk topplag på Aspmyra.

Bodø/Glimt - Zorya Luhansk 3-1

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Etter å ha blitt holdt til 0-0 i første omgang, kom Bodø/Glimt ut etter pause og feide Zorya Luhansk av banen i Conference League-åpningen torsdag kveld.

I sin første kamp i et europacup-gruppespill noensinne vant Glimt 3-1.

– Jeg trenger antagelig litt tid til å fordøye det. Jeg føler meg – som jeg har sagt så mange ganger – stolt over å være med på denne reisen og opplevelsen – sammen med spillerne, laget og klubben. Jeg er en brikke sammen med mange andre. Jeg tror jeg får tenke mer på det når jeg er pensjonist, så får vi se når det blir, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2.

– Vi kommer fra en liten knøtteby og liten drittklubb i nord, så å være med på dette er surrealistisk for alle sammen, så jeg tror alle som er glad i Bodø/Glimt vil huske denne kampen resten av sitt liv, sier Glimt-kaptein Ulrik Saltnes.

Tre minutter inn i andre omgang sto det 2-0. Først headet Ulrik Saltnes inn ledermålet, før Ola Solbakken banket inn doblingen. Etter en times spill lobbet Amahl Pellegrino lekkert inn 3-0-scoringen fra hjørnet av 16-meteren.

– Det var absolutt ikke flaks. Det har jeg gjort hundre ganger, sier Pellegrino til TV 2 med et smil.

– Det er det største jeg har opplevd på en fotballbane med den rammen rundt. Det kriblet. Det var fantastisk å oppleve, sier målscorer Solbakken til Viasat4.

Saltnes, som skapte de største målsjansene for Bodø/Glimt i første omgang, var nær ved å sette inn 4-0 midtveis i andre omgang. Fra skrått hold hamret midtbanespilleren i nærmeste stolpe.

Helt på tampen av oppgjøret fikk Zorya Luhansk et trøstemål da Artem Gromov kom gjennom og chippet inn 1-3 bak Glimt-målvakt Nikita Khaikin.

– Det var unødvendig med den siste, men jeg er stort sett fornøyd. Jeg føler heller ikke at vi gikk helt i kjelleren. Så det var en flott kveld for alle som er glad i Bodø/Glimt, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen.

Zorya Luhansk ble nummer tre bak Dynamo Kiev og Sjakhtar Donetsk forrige sesong. Denne sesongen er de foreløpig nummer sju i den ukrainske ligaen.

I den andre kampen i gruppen vant Roma 5-1 over CSKA Sofia.

Relatert