BILDEKRITIKK: Time Magazine får kritikk for bildet av prins Harry og hertuginne Meghan på forsiden av magasinet deres.
BILDEKRITIKK: Time Magazine får kritikk for bildet av prins Harry og hertuginne Meghan på forsiden av magasinet deres. Foto: Pari Dukovic For Time

Dette bildet får flere til å rase

GOD KVELD NORGE (TV 2): Nylig prydet prins Harry og hertuginne Meghan forsiden av Time Magazine. Bildet får flere Twitter-brukere til å reagere.

Storbritannias prins Harry og hertuginne Meghan var avbildet på Time Magazines forside i forbindelse med en liste over verdens 100 mest innflytelsesrike personer i 2021.

Selv om flere har tatt til Twitter for å diskutere om det er fortjent at navnet deres er på lista eller ikke – er det spesielt bildet som har skapt Twitter-storm.

Retusjeringskritikk

Flere Twitter-brukere kommenterer at bildet ser merkelig ut og hevder det er kraftig retusjert, noe som ikke faller i smak hos flere på Twitter.

En skriver i kommentarfeltet til Time på Twitter:

«En treåring kunne ha tegnet et bedre bilde enn dette bildet, som er veldig photoshoppet.»

En annen skriver:

«Airbrushen gjør noen tunge løft her!»

En annen skriver også på Twitter:

«Er dette ekte eller photoshoppet? De ser så plastiske ut at det er vanskelig å si, men at Harry som vanlig gjemmer seg bak at Meghan er ekte.»

Det er likevel også Twitter-brukere som mener kritikerne tar feil ettersom blant annet fregnene til Meghan er synlige på bildet.

Noen har også reagert på at prins Harry er like høy som hertuginne Meghan på bildet, og hevder det også er photoshoppet. Andre mener derimot at de er like høye ettersom prins Harry lener seg på gjerdet bak, mens hertuginne Meghan står foran.

– Helt klart fikset mye på

Fotograf Thomas Qvale er sønn av fotograf Morten Qvale, som startet Norges første internasjonale motemagasin «Tique». Thomas Qvale har gjort flere foto-oppdrag for blant annet Journal, Dressmann, J. Lindeberg og ELLE.

Han forteller at fotografiet har en slags «Hollywood look» over seg, og at det virker som det er deres planlagte retning for bildet.

– De har helt klart fikset mye på bildet, men det kan nok fremstå som mer retusjert enn hva det faktisk er, sier han til God kveld Norge.

Qvale mener at bildet soleklart er retusjert, men forteller også at alt lyset på Harry og Meghan er et planlagt kunstig lys, som gjør at de differensierer seg fra bakgrunnen. Dette kan igjen få bildet til å oppfattes fake og retusjert.

Han mener også at klippingen av logoen er spesielt uheldig der den er limt inn bak hodet deres og kan fremheve det uekte.

– Med alt dette i helhet skjønner jeg at folk kan reagere på bildet, forteller Qvale.

Fotografen tror Time Magazine har prøvd å lage en filmatisk og eventyraktig stemning i bildet.

– Så får man heller synse rundt om det er riktig å gjøre for nettopp Time Magazine. Slike bilder er veldig vanlig å finne i for eksempel Vanity Fair, sier Qvale.

Relatert