MANDAGENS TEST: En TV-skjerm i Sør-Koreas hovedstad Seoul viser bilder fra mandagens rakettest i Nord-Korea. Onsdag meldes det av Nord-Korea igjen har prøvet ut sine rakettvåpen. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
MANDAGENS TEST: En TV-skjerm i Sør-Koreas hovedstad Seoul viser bilder fra mandagens rakettest i Nord-Korea. Onsdag meldes det av Nord-Korea igjen har prøvet ut sine rakettvåpen. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB

Nord-Korea og Sør-Korea trapper opp testing av nye raketter

Sør-Korea skjøt onsdag opp en rakett fra en ubåt for første gang. Det skjedde bare timer etter at nabolandet i nord hadde prøveskutt langtrekkende raketter.

Sørkoreanske myndigheter opplyser at president Moon Jae-in personlig overvar onsdagens våpentest.

NYTT BILDE: Dette bildet av Nord Koreas leder Kim Jong Un som vinker fra en balkong er tatt 9. september, under feiringen av landets nasjonaldag.
NYTT BILDE: Dette bildet av Nord Koreas leder Kim Jong Un som vinker fra en balkong er tatt 9. september, under feiringen av landets nasjonaldag. Foto: AP / NTB

I en uttalelse opplyser myndighetene at raketten ble avfyrt fra en 3.000 tonns ubåt, før missilet deretter rammet det planlagte målet.

Sør-Korea blir dermed det sjuende landet i verden med en slik type våpenteknologi.

Nyheten kommer bare timer etter at nabolandet Nord-Korea skjøt opp to langtrekkende raketter i det som er landets andre våpentest på få dager.

De nordkoreanske rakettene ble skutt fra et område sentralt i landet og passerte ut over landets østkyst i morgentimene onsdag, opplyser den sørkoreanske generalstaben i en uttalelse.

Etterretningstjenestene i både Sør-Korea og USA er i ferd med å analysere detaljer om de nordkoreanske rakettene og deres ferd. Den japanske kystvakten har bekreftet at begge rakettene landet utenfor landets økonomiske sone, i havet mellom Japan og Koreahalvøya.

Det ser ut til at det denne gang var to langtrekkende, ballistiske raketter som ble prøvd ut. Mandag meldte statlige medier i Nord-Korea om at landets militære hadde testet nyutviklede, langtrekkende krysserraketter.

Rakettene skal da ha vært i luften i litt over to timer og truffet mål 1.500 kilometer unna. Det statlige nyhetsbyrået KCNA kalte krysserrakettene «et strategisk våpen av stor betydning».

Nord-Korea er underlagt en rekke internasjonale sanksjoner som følge av landets utvikling av atomvåpen og langtrekkende, ballistiske raketter. Men det er ikke innført noe internasjonalt forbud mot nordkoreanske krysserraketter.

Relatert