Manchester United sykmeldes: – Det blir plutselig kritisk

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller ser sykdomstegn hos Manchester United.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk en marerittstart på Champions League-sesongen tirsdag med 1-2 mot Young Boys i Sveits.

– Det er fortsatt et dårlig tegn for Manchester United at de spiller såpass mange spennende kamper. Sånn var det forrige sesong også, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller i Champions League-studio.

– Det er et sykdomstegn at de gjør det så spennende for seg selv. De bestemmer ikke mot lag som Wolverhampton og Southampton og Young Boys, men det er selvfølgelig lag de skal dominere mot og slå, fortsetter han.

Manchester United topper Premier League-tabellen med ti poeng etter fire kamper, men de har ikke vært overbevisende i alle kampene.

– Mot Young Boys fremsto Manchester United litt som de har gjort i starten av denne sesongen: Det er ikke et sprudlende lag som forflytter seg i høyt tempo. Det er foreløpig litt sirup, sier TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen.

– Det var skikkelig svakt

Manchester United ble redusert til ti spillere i første omgang da høyreback Aaron Wan-Bissaka fikk direkte rødt kort for en stygg stempling. Det var med på å prege kampen. Seiersmålet til Young Boys kom på overtid etter et forferdelig tilbakespill fra innbytter Jesse Lingard.

– Det er ikke godt for moralen med denne type tap. Det er godt mulig å riste av seg sånne smeller, men de har dårligere tid i Champions League. Det blir plutselig kritisk. Vi har også sett Atalanta og Villarreal, og det er to lag som kan sørge for at det fort er fare på ferde, sier Simen Stamsø-Møller.

– Det er et problem-resultat deluxe. Det er ikke kjempe-klasseforskjell på Villarreal, Atalanta og Manchester United. Kampene mot Young Boys kan bli direkte avgjørende for hvem som tar seg videre, sier TV 2s fotballekspert Morten Langli.

Forrige sesong røk Manchester United ut av Champions League allerede i gruppespillet. Solskjær har nå tapt sju av de elleve kampene han har ledet Manchester United i turneringen. Ifølge Opta har 13 prosent av alle Uniteds nederlag i Champions League kommet under Solskjær, som kun har ledet 4,8 prosent av kampene.

– Ordentlige klasselag som Manchester City, Chelsea og Paris Saint-Germain hadde fortsatt å dominere mot Young Boys også etter et rødt kort. Manchester United var ikke i nærheten av å skape noe som helst. De lå bak og ruget på ledelsen og så 1-1. Ett poeng hadde vært greit, tatt alt i betraktning, men dette var skikkelig svakt, sier Stamsø-Møller.

Kritikk for taktikken

I engelsk presse får Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær krass kritikk for sine taktiske valg under kampen. I pausen ble Raphaël Varane byttet inn og det ble lagt om til fem spillere bak. I andre omgang tok Solskjær også av den portugisiske superduoen Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo.

Tar ikke selvkritikk for byttene

Solskjær tar ikke selvkritikk for byttene mot Young Boys.

– Det var kamp på lørdag, og de (Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo, som ble byttet ut) løp mye, og det var mye løping utpå der på et uvant undervalg. Da ville jeg ha inne energi med Jesse (Lingard) og rutine med Nemanja (Matic). Noen ganger funker det, noen ganger kan du si etterpå at det kanskje var feil, men det vil jeg ikke si at det var, sier Manchester United-sjefen til TV 2.

Champions League-åpningen i Bern gikk på kunstgress.

Manchester United-kaptein Harry Maguire mener formasjonsendringen til Solskjær gjorde at laget var bedre rustet mot Young Boys' angrepsspill.

– Flesteparten av sjansene deres kom sent i første omgang da vi spilte med fire bak, for vi klarte ikke ordentlig å stoppe innleggene og vi maktet ikke å forsvare boksen godt nok. I andre omgang hadde vi kontrollen uten ball, men uten å være en stor trussel på kontringer. Det var mye bedre med en fem bak, men vi skulle være bedre på kontringer, sier han til Manchester Evening News.

Relatert