Foto: Mike Egerton

Klopp: – Jeg vet ikke hva som vil skje, men det foregår møter

Jürgen Klopp sier det jobbes for å hindre at Roberto Firmino, Fabinho og Alissons får spillenekt.

Liverpool må etter alt å dømme klare seg uten Roberto Firmino, Fabinho og Alisson borte mot Leeds søndag.

Årsaken er at de tre spillerne fikk ikke dra med det brasilianske landslaget for å spille mot Argentina. Det brasilianske fotballforbundet har i ettertid benyttet seg av FIFA-regelen som sier at spillere som ikke får reise på landslagssamling for sin nasjon kan bli utestengt fra å spille kamper i fem dager etter det internasjonale landskampsvinduet er over. Dette gjelder da fra i dag til og med 14. september.

Premier League har varslet om at de har dialog med relevante parter i håp om å løse saken før helgen, men foreløpig ser det ut som Liverpool må klare seg uten tre av sine mest sentrale spillere.

Håper på løsning

Manager Jürgen Klopp håper på en løsning.

– Jeg kan ikke si noe om det nå, for jeg vet ikke for øyeblikket. Vi får se, det foregår møter, sier Klopp til Liverpools hjemmeside.

– Men det jeg kan si, er hvis du ser på hele saken. så er vi er midt i en pandemi, og det er vanskelig for alle parter, både i livet og i fotballen, påpeker han.

På pressekonferansen litt senere fredag bekreftet Klopp at Firmino uansett ikke vil spille helgens kamp. Tyskeren er oppgitt over hele situasjonen.

– Bobby (Firmino) er ikke tilgengelig på grunn av skaden han fikk i forrige kamp. Det er en vanskelig situasjon og det er veldig vanskelig for spesielt klubbene og spillerne. Vi må ikke glemme at spillerne ønsket å spille disse kampene. Klubbene ønsket å gi dem tillatelse til å dra, men det var ikke mulig, opplyser Klopp på pressekonferansen, ifølge BBC.

Liverpool-manageren mener det derfor er spillerne som blir rammet av Brasils klage til FIFA.

– Det ser ut som en skikkelig straff, for spillerne får ikke spille. Det er jo det de ønsker, og det er det de elsker å gjøre. Det er virkelig ikke okay. Verden er fremdeles i en pandemi, selv om det ved enkelte tilfeller det virker som det ikke er det, sier Klopp, som egentlig ikke forstår hvorfor Brasil benyttet seg av FIFA-regelen.

– Brasil vant alle sine tre kamper, men klaget likevel til FIFA, og vi ble fortalt at vi ikke kunne bruke spillerne. Vi vet fremdeles ikke hvem som kan starte i helgen, men det er likevel ikke det største problemet, sukker Klopp.

Han mener kaoset som har oppstått, der ulike nasjoner krever at spillerne må møte opp på landslagsoppdrag midt under pandemien, først og fremst rammer spillerne.

– Folk ar avgjørelser uten oss. En drøy uke før landslagspausen får vi vite at de skal spille tre kamper, hvor den siste spilles natt til fredag. Det kan vi ikke gjøre noe med. Brasil - Peru ble spilt fredag morgen, klokken halv to om natten - og vi kan ikke gjøre annet å lese om det, sier Klopp, og legger til:

– Til slutt er de eneste som blir straffet klubbene og spillerne. Og vi har ikke noe å gjøre med organiseringen rundt det. Det er jo litt sånn at du tenker på hva som skjer, mener tyskeren.

– Gir ingen mening

Hans trenerkollega, Pep Guardiola, leder Manchester City mot Leicester lørdag. Et døgn før kampstart, vet ikke manageren om det det vil skje med brasilianerne Ederson og Gabriel Jesus.

– Akkurat nå er det ikke klart. Forhåpentligvis kan de spille. Vi avventer og ser om det kommer gode nyheter, sier han på pressekonferansen dagen før lørdagens kamp.

– Klubben har ikke informert meg om noe. Vi vil vente til i morgen for å få svar på om de kan spille eller ikke. Problemet er at jeg ikke forstår hva vi skulle gjort annerledes, sier Guardiola, som klør seg i hodet over regelverket.

– Dersom de reiser for å spille landskamper må de i karantene. Dersom de ikke drar blir de suspendert. Det gir ingen mening, sier Guardiola.

I tillegg til Liverpool og Manchester City, rammes Manchester United, Leeds, Chelsea, Wolverhampton og Watford av spilleforbudet.

Almirón fikk klarsignal før United-oppgjøret

Det dreier seg om Liverpool-trioen Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino samt Gabriel Jesus og Ederson fra Manchester City og Fred (Manchester United), Raphinha (Leeds) og Thiago Silva (Chelsea).

Ytterligere to spillere rammes av samme regel: Wolverhampton-spissen Raúl Jiménez (Mexico), og Watfords Francisco Sierralta (Chile).

Men Newcastles Miguel Almirón får spille Premier League-kampen borte mot Manchester United lørdag. Liverpool-manager Jürgen Klopp vet ikke hva som skjer videre.

Almirón er landslagsspiller for Paraguay, men så ut til å bli stoppet fra klubbkampen på grunn av en Fifa-regel da han ikke møtte opp til en landskamp.

Men etter samtaler med Paraguays fotballforbund kan han spille i helgen.

– Fornuften har slått gjennom, og han er aktuell for spill, sa manager Steve Bruce på en pressekonferanse fredag.

Relatert