Vurderer hvileår og VM i Trondheim som Mamma-Johaug

– Ja, jeg har tenkt begge tankene, innrømmer Therese Johaug (33).

– Jeg var så heldig at jeg fikk opplevde VM i Oslo i 2011. Det å bli verdensmester på hjemmebane med så mye folk i Kollen, det er vel min største opplevelse. Og det å kunne få være med på noe slikt igjen hadde vært fantastisk. Men, det er lenge til VM i Trondheim, vi får se, forklarer Therese Johaug.

Under VM i Trondheim vil hun være 36 år. Hun og kjæresten Nils Jakob Hoff har vært sammen siden 2014, og Johaug har tidligere vært åpen om at hun ønsker barn en gang.

Og overfor TV 2 bekrefter langrennsdronningen at familieforøkelse er i tankene når hun planlegger karrieren i årene som kommer.

Fra folkefesten sist det var VM i Trondheim i 1997. Foto: Gorm Kallestad
Fra folkefesten sist det var VM i Trondheim i 1997. Foto: Gorm Kallestad

– Så du har tenkt begge tankene: ta et hvileår og stille i VM 2025 i Trondheim som Mamma-Johaug?

– Ja, begge tankene er tenkt!

Det eneste som mangler

For tiden har hun en annen tanke i hodet som overskygger alt: Gull i Beijing!

– Ja, det som motiverer meg er jo dette individuelle OL-gullet, som jeg mangler. Jeg har vist i die siste mesterskapene at jeg kan få ut mitt beste når det gjelder og håper også det skjer i OL i Beijing. Jeg må jo være ærlig på at drømmen min er gull i Beijing. OL-gull er jo det største du kan vinne!

– Det er ikke lenge til OL, men det er lenge siden du deltok i OL?

– Hmm, det er faktisk snart åtte år siden Sotsji-OL. Det høres lenge ut. Og det er lenge. Og når jeg står på startstreken i Beijing skal jeg vite med meg selv at jeg ikke kunne gjort noe annerledes for å være best mulig forberedt.

Utestengelsen

– Din motivasjon nå for å vinne OL-gull minner den om tiden da du var utestengt og var besatt av å vise verden at du kunne gå fort på ski?

– Det er vanskelig å sammenligne mitt comeback i Seefeld-VM i 2019, etter utestengelsen, med den situasjonen jeg er i nå. Ingenting kan sammenlignes med tiden jeg var utestengt. Det var knalltøft psykisk. Nå er jeg veldig motivert men kjenner ikke på det på det presset som var i Seefeld.

– Litt hypotetisk, men: Dersom du ha fått delta i OL i 2018 og vunnet gull, hadde du stått her nå?

– Nei, det er nok ikke sikkert.

Therese Johaug da hun fikk beskjed om at hun mister OL. Hun ble utestengt i 18 måneder
Foto: Vidar Ruud / NTB
Therese Johaug da hun fikk beskjed om at hun mister OL. Hun ble utestengt i 18 måneder Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: Vidar Ruud

Therese Johaug er for tiden på høydesamling i Italia - sammen med resten av landslaget. I sommer var hun her i egen regi, sammen med blant andre broren Karstein.

Therese Johaug er i de italienske dolomittene for å trene. Foto: Elias Engevik/TV 2
Therese Johaug er i de italienske dolomittene for å trene. Foto: Elias Engevik/TV 2

– For meg var det et «must» å dra hit ned i sommer. Jeg er overbevist om effekten av trening i høyden. Jeg er tror at det har bidratt til at jeg har blitt så god som jeg er. Jeg har prioritert dette i mer enn ti år, både privat og i regi av landslaget. For meg er dette veldig viktig.

OL i Kina

– Mange lurer på hvordan OL i Beijing blir, hvilke forestillinger har du?

– Det lurer selvsagt også vi aktive på. Jeg tror vi må reise dit med et åpent sinn. Jeg tror vi må være tilpasningsdyktige og slik korona-situasjonen er så blir det garantert et strengt regime med strenge regler om hvor du kan være. Jeg tror den beste levereglen er å gjøre som vi får beskjed om. Uansett, jeg gleder meg til at det endelig er OL igjen, sier Therese Johaug.

Relatert