Tyrkia i kjempetrøbbel før oppgjøret mot Norge – ydmyket av Nederland

Nederland valset over Tyrkia i syvmålsfest og tok gruppeledelse. Nå lever tyrkernes landslagssjef farlig.

Nederland-Tyrkia 6-1 (3-0)

Se høydepunktene i videovinduet øverst i saken!

Tyrkias landslagstrener Şenol Günes kan være historie før VM-kvalkampen i fotball mot Norge. 1-6-tapet for Nederland ga ham helslakt i hjemlige aviser.

Emre Belözoğlu og Sergen Yalçın ble lansert som mulige erstattere i Tyrkias mest leste avis Hürriyet. Det skjedde bare noen minutter etter sluttsignalet i Rotterdam. Tapet der var det største for Tyrkia på mange, mange år.

– Det kan jo også være at Tyrkia prøver noe annet i kampen i oktober, sa Norges landslagssjef Ståle Solbakken etter 5-1 over Gibraltar.

Slaktet av Nederland

Med seier over Tyrkia i sjette kamp av VM-kvalifiseringen, ville Nederland innta tabelltopp i gruppe G. Tyrkia derimot, som ledet gruppen med ett enslig poeng før kveldens kamper, ville med seier legge press på de andre lagene i gruppen. Slik gikk det ikke.

Mannen som utlignet for Nederland mot Norge, Davy Klaassen, brukte bare 54 sekunder på å sende hjemmelaget i ledelsen i møte med Tyrkia og etter drøyt 15 minutter doblet Memphis Depay for Oranje.

SÅ RØDT: Caglar Söyüncü får det første av to gule kort etter å ha laget straffe.. Foto: Piroschka Van De Wouw
SÅ RØDT: Caglar Söyüncü får det første av to gule kort etter å ha laget straffe.. Foto: Piroschka Van De Wouw

De samme to var i fokus når ledelsen økte til tre. Klaassen skaffet straffe. Den chippet Depay iskaldt forbi keeper Ugurcan Cakir. Og da Caglar Söyüncü fikk sitt andre gule på tampen av første omgang måtte tyrkerne spille med 10 mann i 45 minutter.

Det ble brutalt. Depay fikk sitt hattrick før Guus Til og Donyell Malen la på det femte og sjette. Cengiz Ünder sørget for et trøstemål på overtid. Nederland vant til slutt 6-1.

Tøffe oppgjør

Dermed står både Norge óg Nederland med 13 poeng, etter Norges seier over Gibraltar i kveld.

SEIER: De norske gutta tok en forventet seier over Gibraltar på Ullevaal tirsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen
SEIER: De norske gutta tok en forventet seier over Gibraltar på Ullevaal tirsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Mens Nederland, på papiret, har lettere motstand i de resterende kampene, gjenstår både møte med Tyrkia og med Nederland for Norge. Det er oppgjør som blir skjebnesvangre. Spesielt med tanke på målforskjell. Nederland har 16, Norge har 7 og Tyrkia har 3.

Det positive for Norges del er suspensjonene Tyrkia dro på seg i kveldens kamp. Både nevnte Söyüncü, samt midtstopper Ozan Kabak og midtbanespilleren Orkun Kökcü må stå over kampen mot Solbakkens menn.

Relatert