Amerikanske Shelby Rogers forteller at hun har fått drapstrusler etter tapet for Emma Raducanu.
Amerikanske Shelby Rogers forteller at hun har fått drapstrusler etter tapet for Emma Raducanu. Foto: Matthew Stockman

Forventer drapstrusler etter hun tapte en tenniskamp

Amerikanske Shelby Rogers (28) reagerer på kommentarer i sosiale medier, og frykter drapstrusler etter et tap.

Shelby Rogers sier hun mest sannsynlig må tale drapstrusler etter 6-2, 6-1-tapet for britiske Emma Raducanu i US Open på mandag.

Oppløst i tårer fortalte Rogers på pressekonferansen etter tapet at hun ofte får kritikk og alvorlige trusler i sosiale medier.

– Vi setter selvfølgelig pris på oppmerksomheten vi får, men så har man dager som denne hvor jeg vil få ni millioner drapstrusler, sier 28-åringen gjengitt av Sky Sports.

– På dette punktet i karrieren vil jeg si jeg er vant med det. Jeg skulle på en måte ønske at sosiale medier ikke eksisterte. Du kunne trolig sett igjennom profilen min akkurat nå og sett kommentarer om at jeg er en tjukk gris og andre ting jeg ikke vil si høyt, fortsetter Rogers som er ranket som nummer 43 i verden.

Før helgen mottok Rogers landskvinne Sloane Stephens rasistiske og seksuelle meldinger etter hennes tap for Angelique Kerber.

Stephens anslår at hun fikk over 2000 meldinger etter tapet, der en del av dem var fysiske trusler.

Rogers sier det kan være vanskelig å ikke bry seg om kommentarer som kommer.

– Vi må bare fokusere på de viktige tingene og ikke kommentarer fra folk som sitter bak et tastatur i sin mors kjeller. Men det er noe av det går inn på deg og det er uheldig, forteller Rogers.

Relatert