Stjernen nektet å fortsette Vuelta-etappen: – Det er så hårreisende

Illsint Miguel Ángel López (27) gikk av sykkelen på 20. etappe i Vuelta a España.

Se avslutningen på etappen øverst!

Miguel Ángel López (Movistar) mistet kontakten med favorittgruppen da Adam Yates (Ineos Grenadiers) angrep på vei opp Alto de Mougàs på 20. etappe i Vuelta a España. Så kom sjokkmeldingene fra nest siste etappe i Spania.

Ifølge spanske medier gikk av López av sykkelen og nektet å fortsette da han ble passert av Jack Haig (Jumo-Visma) i det virtuelle sammendraget. López ble forsøkt overtalt til å fortsette, men skal ha nektet å høre på laglederne.

Dermed endte han opp med å bryte Vueltaen.

Nå har López forklart seg gjennom en uttalelse fra Movistar.

– Det var en vanskelig situasjon som var vanskelig å løse. Vi så noen av de beste sammenlagtrytterne stakk av gårde. Bahrain spilte kortene sine riktig, og det var vanskelig å tette luken, selv om den var liten. Beina er så slitne, nivået er så høyt og åpenbart var det ingen som ville hjelpe oss. Vi brukte lang tid på å reagere. Det var så mange faktorer involvert, og det er trist å se Vultaen ende på denne måten, sier Miguel Ángel López, før han fortsetter:

– Jeg ønsker å beklage overfor lagkameratene. Vi var en redusert gruppe med bare fem ryttere igjen og kun tre hjelperyttere. De kjørte med hjertet og ga hundre prosent for oss. Det var en vanskelig situasjon, men det ble sånn. Jeg bestemte meg for å gi opp fordi det var en tapt kamp. Nå vil jeg si unnskyld til fansen, sponsorene og Vuelta-arrangørene.

Colombianeren lå på tredjeplass i sammendraget før etappen.

– Det er helt håpløst av López. Movistar har brukt så mye krefter og energi i disse tre ukene for å plassere seg der de ligger nå, og López har egentlig kjørt bra med etappeseier og hele greia. At han nå er ute av rittet, er sjokkerende. Hadde jeg vært Movistar-sjef, hadde ikke jeg hatt lyst til å ha ham med videre på mitt lag. Det er så hårreisende, sa TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes.

– Vi får håpe de hadde med seg Netflix-teamet i bilen, kommenterte Drivenes, som sikter til TV-serien om sykkellaget.

Odd Christian Eiking (Intermarché-Wanty-Gobert) kom inn 7.31 bak vinneren, Clément Champoussin (AG2R Citroën), til 22. plass på etappen. Eiking er nummer elleve sammenlagt før Vueltaen avsluttes med tempo.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) har på vei mot sammenlagtseier. Sloveneren er 2.38 foran Enric Mas (Movistar) før søndagens avslutningsetappe. Jack Haig på tredjeplass er snaut fem minutter etter Roglic.

Relatert