Luis Enrique beskyldes for å ha vist fingeren til tilskuer

Spanias landslagssjef mistet besinnelsen etter tapet mot Sverige.

Se Norge-Latvia på TV 2 og Play lørdag fra kl. 17.00, og Sverige-Uzbekistan på TV 2 Play søndag kl. 14.45.

Det ble en blytung kveld for Luis Enrique og hans spanske mannskap mot Sverige torsdag kveld, der svenske vant 2-1 og påførte Spania sitt første tap i VM-kvaliken siden 1993.

Se målene i videovinduet over!

Og den spanske landslagssjefen klarte ikke å skjule sin frustrasjon. Ifølge svenske TV 4 viste Luis Enrique fingeren til en tilskuer.

– Han brenner inni seg. Han er så irritert og sint. Det har vært en stygg situasjon her nå. Der var en spansk supporter som skrek «dra hjem, Luis Enrique», hvorpå han viste fingeren opp mot tribunen, noe alle som stod rundt la merke til. Det stod igjen publikum, mange av dem barn og ungdommer, som så han vise fingeren, forteller reporter Frida Nordstrand ifølge Aftonbladet.

Kanalens studioanker Lasse Granqvist tror ikke det er utenkelig at Luis Enrique blir straffet.

– Det er ikke fair play å vise fingeren. Vi får se hvilket etterspill det får. Det var en finger som ble gitt til noen blant publikum etter at noe ble ropt, men så lenge en trener er igjen i det tekniske området kan det muligens være noe UEFA ser på, sier han.

Janne Andersson svarte ganske kortfattet på spørsmål om kollegaens oppførsel.

– Jeg så det ikke, men han får gjøre akkurat hva han vil. Det legger jeg meg ikke bort i. Han gjør sine ting, vi gjør våre, sier Sveriges landslagssjef.

Og det var kanskje ikke rart at Andersson heller ville fokusere på andre ting. Etter å ha sett Carlos Soler gi Spania ledelsen etter fem minutter, svarte Sverige og Alexander Isak umiddelbart.

Og da Viktor Claesson satte inn 2-1 tolv minutter ut i andre omgang ble han matchvinner. Uten at Andersson tok helt av.

– Vi har gitt oss selv et godt utgangspunkt, og skal være glade og fornøyde. Men det er fem kamper igjen, så vi er ikke en gang halvveis. Jeg er glad, men ikke overlykkelig, sier han.

Kun gruppevinneren går rett til VM, les mer om veien til Qatar i artikkelen under.

Relatert