Sterling hedret avdøde Steffie Gregg etter scoring for England

Raheem Sterling (26) med rørende beskjed under landslagsdrakten.

Ungarn - England 0-4

Se Sterling-målet i videovinduet øverst!

I 54 minutter slet England med å få hull på Ungarn-forsvaret, men så fikk Raheem Sterling sendt ballen forbi Péter Gulácsi i det ungarske målet.

Manchester City-stjernen rev av seg drakten og viste frem beskjeden han hadde på trøyen under: «Love you forever Steffie Gregg». Fra tribunen haglet det med plastglass og andre gjenstander fra fansen i Budapest.

Steffie Gregg var jamaicansk Twitch-streamer og kom fra en profilert familie på den karibiske øya, der både faren og boreren er kjente motorsportutøvere. For få dager siden kom beskjeden om at hun var død, bare 26 år gammel.

I 2018 delte Gregg, som har nesten 37.000 følgere på Instagram, et bilde fra Etihad Stadium. Der poserer hun på tribunen med Sterlings navn på ryggen.

Flere jamaicanske kjendiser har de siste dagene tatt til sosiale medier for å minnes Gregg, inkludert hennes onkel og musikkprodusent Rvssian. Sterling er født i Kingston i Jamaica, men flyttet til London som femåring med sin mor.

England vant VM-kvalifiseringskampen mot Ungarn 4-0. Etter at Sterling hadde gitt engelskmennene ledelsen, stupte Harry Kane inn 2-0, før Harry Maguire headet inn kveldens tredje mål. På tampen fastsatte Declan Rice resultatet til 4-0 med et langskudd og et svakt keeperspill av Gulácsi.

BBC: Rasisme mot England-stjerner

Ifølge blant andre BBC skal England-stjernene Raheem Sterling og Jude Bellingham ha fått aperop mot seg fra ungarske supportere bak målet de angrep i andre målet.

– Jeg hørte det ikke. Jeg skal snakke med guttene og spørre om de hørte noe. Vi kommer til å melde ifra til UEFA som regelverket tilsier. Hvis det er tilfellet, vil forhåpentligvis UEFA komme med en streng reaksjon, sier Harry Kane til ITV.

– Jeg har snakket med et par av guttene. Jeg hørte det ikke selv, men det er skuffende hvis det skjedde. Tre-fire av oss hørte det ikke, men du kan høre det lettere på tv, sier Harry Maguire til BBC.

– Jeg så meldingene om rasisme, men vi la ikke merke til det under kamp, sier Englands landslagssjef Gareth Southgate til BBC.

Da spillerne gikk ned på kne før kampen, ble det buet fra tribunen.

– Det var skuffende å høre buingen, men det har skjedd i tidligere kamper. Vi visste det kunne skje, men jeg er fornøyd med måten guttene håndterte det, sier Maguire til BBC.

England leder gruppen klart

England topper gruppen med tolv poeng etter fire kamper. Polen og Ungarn er nærmest Gareth Southgates menn med sju poeng hver.

De engelske stjernene er strålende fornøyde med 4-0-seieren.

– Det er et fantastisk resultat. Dette er et veldig vanskelig sted å komme, og vi visste at det ville bli en vanskelig kamp. Det var en viktig kamp også. Vi visste at et godt resultat ville sette oss i et godt resultat. Nå har vi én fot i VM. Det kunne ikke blitt bedre. Det er en stor kveld av oss, sier Harry Kane til ITV.

– Vi visste at det ville bli tett og jevnt, men ser du på resultatene deres fra EM, gjorde de det bra før pause. Vi visste at sjansene våre ville komme, og da tok vi vare på dem. Vi visste at vi ville bli satt på prøve etter skuffelsen i EM-finalen. Vi er i god posisjon nå, og det venter en ny storkamp på søndag og så tirsdag. Der har vi muligheter til å bekrefte styrkeforholdet i gruppen, sier Maguire.

Relatert