RAUDE-ODD: Årets Vuelta a España har blitt et drømmeritt for 26 år gamle Odd Christian Eiking.
RAUDE-ODD: Årets Vuelta a España har blitt et drømmeritt for 26 år gamle Odd Christian Eiking. Foto: Jorge Guerrero / Afp

Eiking forsvarte trøya igjen: – Han oser selvtillit

Odd Christian Eiking (26) leder fortsatt La Vuelta a España med fem etapper igjen.

På den 16.etappen i Spania rundt kunne Odd Christian Eiking ikle seg den røde ledertrøya for sjette gang i årets ritt, og askøyværingen forsvarte nok en gang trøya.

Den flate etappen fra Laredo til Santa Cruz de Bezana ble en ren transportetappe for nordmannen:

– Han har full kontroll i dag. Denne etappen passer han som hånd i hanske. Han oser selvtillit, Odd Christian Eiking, og ikke minst laget hans Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux som virkelig har markert seg i årets ritt, sa TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

– Det var en transportetappe. Men det var nok ikke like lett som det så ut på fjernsynet tror jeg. Det var relativt høy fart, sier Eiking til TV 2 etter målgang.

Etappen endte i massespurt, der Fabio Jakobsen var raskest på oppløpet og tok sin tredje etappeseier i årets tour på sin egen 25-årsdag. Deceuninck-Quick Step-rytteren som har den grønne trøya økte med det også ledelsen i poengkonkurransen.

Eiking trillet i mål sammen med hovedfeltet. Wanty-Gobert-rytteren leder rittet med 54 sekunder ned til Guillaume Martin på andre. Primož Roglič ligger på en tredjeplass, ett minutt og 36 sekunder bak Eiking.

Dermed blir han også å se i rødt på den 17. etappen i morgen (onsdag). Der venter en tøff fjelletappe, hvor den 181.6 kilometer lange etappen avsluttes på beryktede Lagos de Covadonga.

– Jeg vet det blir dødstøft i morgen. Enten har jeg en god dag hvor jeg er heldig med løpsutviklingen og slipper ikke før på slutten hvis jeg slipper i det hele tatt. Eller så blir det blytungt, vi får se, sier Eiking.

Eiking går onsdag løs på sin sjuende strake etappe som Vuelta-leder, som er en tangerering av den norske Grand Tour-rekorden til Thor Hushovd.

– Det er flere som mener at jeg kan klare å bli topp fem sammenlagt, men det tror jeg ikke er realistisk. Spesielt med tanke på den tempoetappen som er på slutten der jeg mest sannsynlig vil tape mye. Jeg regner også med etappene på onsdag og torsdag blir for tøffe, men med den formen jeg har nå kan alt skje, fortalte Eiking til TV 2 på hviledagen mandag.

Se den den 17. etappen av La Vuelta onsdag kl. 12.00 på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play.

Relatert