Ruud lekte seg videre i US Open

Casper Ruud fikk ny motstander rett før første runde i US Open, men Snarøya-gutten hadde få problemer med å ta seg til andre runde.

Casper Ruud spilte seg enkelt til andre runde i US Open med 6-3, 6-2, 6-2 mot Yuichi Sugita.

– Det var en bra match. Fra første til siste game var det bra spill, sier Ruud til Eurosport.

Ruud skulle egentlig møtt Jo Wilfred Tsonga, men han måtte trekke seg og ble erstattet av Yuichi Sugita, som er rangert som nummer 109 i verden.

Ruud er på ellevteplass på verdensrankingen.

Ruud åpnet kampen med å holde egen serve, bryte og holde egen serve, slik at det sto 3-0 etter bare noen få minutter i det første settet. Nordmannen hadde full kontroll, holdt egen serve resten av settet og vant komfortabelt 6-3 i første sett.

Ruud åpnet det andre settet med å bryte den japanske motstanderen. Ruud servet inn 2-0 uten problemer, før Sugita redusere til 1-2, men det ble ikke spennende. Ruud servet hjem 6-2.

Sugita servet hjem 1-0 i det tredje settet. Ruud svarte med å utligne til 1-1, før han brøt først igjen til 2-1 og servet seg videre opp i en 3-1-ledelse. Sugita reduserte til 2-3, men hans norske motstander hadde full kontroll. Ruud brøt til 5-2 og servet seg videre til runde to i US Open med 6-2 i det siste settet.

Nederlandsk motstand

I den andre runden møter Ruud nederlandske Botic Van De Zandschulp (25) i den andre runden av US Open.

Nederlenderen er rangert som 117 i verden. Det er også det høyeste han har vært noen gang på rankingen.

De to har aldri møtt hverandre på ATP-nivå.

Van De Zandschulp kom under 0-2 i sett mot spanske Carlos Taberner i første runde, men snudde kampen og vant 3-2 etter 3 timer og 37 minutter.

I en eventuell tredjerunde kan åtteseedede Ruud møte Alejandro Davidovich Fokina, som han tapte for etter fire timers spill i Roland Garros i juni.

Relatert