Ordknapp skiledelse etter oppvaskmøte - skal møtes igjen

Norges Skiforbund samlet sponsorene for å oppklare situasjonen til sportssjef Clas Brede Bråthen. Etterpå var møtedeltakerne lite snakkesalige. Bråthen tok seg imidlertid tid til pressen.

Se skipresident Erik Røste «rømme» fra pressen øverst!

Det har vært mye bråk rundt Clas Brede Bråthens fremtid som sportssjef i hopp den siste tiden. Norges Skiforbund vil ikke ha ham med videre, mens det sportslige apparatet ønsker å beholde Bråthen.

Mandag hadde ledelsen i Skiforbund stelt i stand et «oppvaskmøte» på Lysaker for å oppklare situasjonen for sponsorene.

Til stede var blant annet generalskretær i Norges Skiforbund Ingvild Bretten Berg, leder av hoppkomiteen Alf Tore Haug, skipresident Erik Røste og landslagstrener Alexander Stöckl. Ingen av partene var spesielt snakkesalige før møtet.

Bråthen i møte: – Godt for meg

Clas Brede Bråthen var ikke med på møtet, men på ettermiddagen møtte han alle de store sponsorene som LO, Nammo og Lundin.

– Jeg prøvde å legge frem hvordan jeg har opplevd situasjonen, og det var godt for meg. Jeg håper at det blir fremdrift, så vi kan få en løsning som er til det beste for alle de flotte hopperne vi har i dag og årene som kommer, sier Bråthen til TV 2 og resten av pressekorpset på Lysaker like etter møtet.

– Det er alltid hyggelig å møte sponsorene for hopp, og for meg har det vært et veldig ålreit møte, hvor jeg føler at jeg fikk muligheten til å fortelle min versjon av situasjonen, sier Bråthen.

MØTTE SPONSORENE: Clas Brede Bråthen.
MØTTE SPONSORENE: Clas Brede Bråthen. Foto: TV 2

Bråthen antyder at han føler støtte fra sponsorene. Han mener det var et fint møte.

– Det er ingenting i møtet med flotte partnere som tilsier at de ikke vil det beste for norsk hoppsport, sier Bråthen.

Ordknapp Røste

Skipresident Røste var ordknapp etter møtet tidligere på dagen. Han ville si minst mulig med et samlet pressekorps på slep.

– Jeg ønsker ikke å gå inn i den saken nå. Det er en sak som håndteres internt og det ber vi om respekt for, sier skipresidenten til TV 2 og resten av det fremmøtte pressekorpset.

– Vi ønsker å løse saken til det beste for norsk skisport, la han til.

Hoppsjef Bråthen hadde ikke fått med seg hva som ble sagt fra skiledelsen tidligere på dagen, men mener det er viktig å snakke sammen.

– Jeg har alltid sagt at man kommer lengst med en åpen og god dialog, og jeg har ikke lært noe nytt som tilsier at det ikke er lurt å ha dialog, sier Bråthen.

Landslagstrener Alexander Stöckl sier følgende om møte med sponsorene tidligere på dagen:

– Jeg føler det var et positivt møte. Nå satt alle som er involverte i denne prosessen rundt bordet, med unntak av Clas. Det er vel neste steg at han får muligheten til å komme med sin versjon. Så håper jeg at vi kan fortsette med en god prosess som vi har startet, sier han.

Stöckl sier at møtedeltakerne ble enige om å holde innholdet på møte internt og at det er viktig å ikke gå ut med for mye informasjon for å skape tillit innad. Generalsektretær i Norges Skiforbund Ingvild Bretten Berg vil ikke kommentere saken ytterligere.

– Vi har hatt et konstruktivt møte og er enige om å snakke igjen, sier hun.

– Sponsorene glad for å ha Bråthen som sportssjef

Stöckl er glad for at sponsorene var tilstede på møtet så de fikk si det de mener om saken.

– Sponsorene er veldig glad for å ha Clas Brede Bråthen som sportssjef, og jeg tror det er et sterkt ønske fra dem om å ha ham med videre.

Morten Brandtzæg, Nammos konsernsjef, sier at sponsorene har ytret sitt syn til Norges Skiforbund. Flere sponsorer har reagert sterkt på behandlingen av Bråthen.

– Vi er dypt bekymret for hvordan denne saken utvikler seg med tanke på vår nasjonalsport som Nammo har vært så heldig å sponse i 11 år, sier han til NRK.

Det er ikke bestemt når det neste møtet vil finne sted.

Relatert