TOPPER LIGAEN: Kjetil Rekdals HamKam.
TOPPER LIGAEN: Kjetil Rekdals HamKam. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

Rekdal ut mot «myte»: – Tull!

HAMAR (TV 2): Fra fortapt til suveren: HamKam og Kjetil Rekdal styrer mot opprykk, men trenerveteranen har sett seg lei én påstand.

Søndag ledet Rekdal sitt HamKam til nok en seier. Denne gang mot sin forrige arbeidsgiver Start, som han forlot på meget betent vis tilbake i 2019.

På spørsmål om hva det betyr å ha slått gamleklubben to av to ganger denne sesongen, er han ordknapp:

– Seks poeng.

– Ikke mer?

– Nei. Men det er seks forventede poeng, kan du si.

– Fullstendig feil

Rekdal har tatt Hamar-klubben fra vantro og nedrykksplass til håp og opprykksplass på bare ett år, med flere unggutter som sentrale brikker i startelleveren, spesielt i de bakre rekker.

TO AV TO: Kjetil Rekdal står med full pott etter sine møter med Start denne sesongen. Start-trener Sindre Tjelmeland i bakgrunnen. Bildet er tatt under det første møtet i Kristiansand.
TO AV TO: Kjetil Rekdal står med full pott etter sine møter med Start denne sesongen. Start-trener Sindre Tjelmeland i bakgrunnen. Bildet er tatt under det første møtet i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Men 52-åringen er lei snakk om at han gir unggutta sjansen i større grad nå enn tidligere i trenerkarrieren sin.

– Det er bare tull. Det er blitt en myte som er fullstendig feil, sier Rekdal kontant.

– Hvis du går tilbake i tiden min i klubbene jeg har trent, så er det mange unggutter som har fått sjansen. I Aalesund var det en hel haug, i Vålerenga var det en haug og i Start var det en hel haug. Det er en myte som ikke stemmer. Er dem gode nok og tøffe nok i hodet spiller det ingen rolle om du er 16 eller 40, fortsetter han.

Barndomskamerater bak

Blant det han har høstet aller mest skryt for etter sin inntreden på Briskeby er omleggingen til trebackslinjen, som blant andre rommer unggutta og barndomskameratene Halvor Rodølen Opsahl (18 år) og Vetle Skjærvik (20 år).

TYDELIG: Kristian Eriksen (t.h) mener ungguttene i trebackslinjen har vært helt sentrale for suksessen.
TYDELIG: Kristian Eriksen (t.h) mener ungguttene i trebackslinjen har vært helt sentrale for suksessen. Foto: Geir Olsen / NTB

Sistnevnte ble matchvinner i 3-2-seieren over Start søndag.

– Jeg er veldig takknemlig for at Kjetil ga meg sjansen. Uten han ville ikke meg og Halvor hatt denne muligheten, så det er kult, forteller Skjærvik.

– Spillet deres borger for en fin framtid for dem, sier Rekdal om duoen.

Midtbanemotoren Kristian Eriksen er også imponert over gutta som styrer forsvaret bak ham.

– Jeg er utrolig imponert. Spesielt Halvor som trente med oss onsdager og fredager i oppkjøringen, fordi han måtte være på skolen i Lillehammer resten av dagene. Så leverer han slik uke etter uke nå, sier Eriksen.

Med 16 kamper spilt troner HamKam på topp i Obos-ligaen med 35 poeng, fire poeng foran Jerv på 2.-plassen.

TV 2-ekspert: – Rekdal på sitt beste

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er mektig imponert over det Rekdal har fått til på Hamar - spesielt med tanke på måten ting endte på da han var trener på Sørlandet.

– Det er vanvittig imponerende, og det er klart det må føles utrolig godt for Rekdal å vise sterke resultater etter det som skjedde i Start, sier Mathisen.

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen.
TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: Magnus Kaslegard / TV 2

– Han får vist fram sine egenskaper som kampleder og motivator, og har fått en spillergruppe som er veldig lojal og som virker å elske å spille for ham. Da er Kjetil Rekdal på sitt aller beste, fortsetter Mathisen.

Mens sørlendingen tror Rekdal klarer å styre HamKam til opprykk, tyr Kristian Eriksen og resten av kameratene fra Hamar til den klassiske «en kamp av gangen»-mentaliteten.

– Men det er en drøm å være med på det eventyret her. Jeg har bodd her nesten hele livet, gått gradene i klubben og fulgt HamKam tett hele veien. Jeg merker folk i Hamar også setter pris på dette, sier Eriksen.

– Dere har satt litt fyr på Hamar, rett og slett?

– Ja. Og forhåpentligvis blir det bedre og bedre utover, avslutter Eriksen med ett glimt i øyet.

Relatert