MÅLFEST: Ibrahima Koné scoret fire mål på én omgang mot Sandefjord.
MÅLFEST: Ibrahima Koné scoret fire mål på én omgang mot Sandefjord. Foto: Christoffer Andersen/NTB

For et Koné-show: Fire mål på én omgang: – I fyr og flamme!

Ibrahima Koné herjet, mildt sagt, med Sandefjord i storseier til Sarpsborg.

Sarpsborg 08 - Sandefjord 5-0 (4-0)

Kvarteret var spilt da Koné startet ballet og sendte Sarpsborg i ledelsen på Sarpsborg stadion. Syv minutter senere stod det 2-0 til vertene etter rot i forsvaret til Sandefjord.

Så, i det 29. spilleminutt var hat tricket et faktum. Kristian Opseth snappet opp ballen og sendte videre til Koné i bakrom som trillet ballen i mål.

– Jeg trodde nesten det var en reprise! Koné har vært i fyr og flamme, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra.

– Han har blitt kritisert for ikke å score mål, men nå har han altså scoret tre på 26 og et halvt minutt, supplerer ekspertkollega Erik Huseklepp.

Men Koné var ikke ferdig der. På overtid av førsteomgang satte han kveldens fjerde scoring hvor han på en kontring tuppet ballen inn i mål.

– Koné fremstår plutselig som en mann som aldri har gjort noe annet enn å score mål, for den selvtilliten han viser her har vi ikke sett tidligere i sesongen, sier Huseklepp.

– Det bor ekstremt mye i ham. Han er rask, han er sterk og en håndfull for enhver forsvarer. Og nå når han har begynt å finne ut hvor målet står, blir han ikke lett å hanskes med utover i sesongen, legger han til.

I det 77. minutt var Sandefjords Sander Moen Foss uheldig og satte ballen i eget mål, dermed vant Sarpsborg hele 5-0.

Relatert