TILBAKE: Mjøndalen-talentet Erik Stavås Skistad har vært gjennom noen tøffe måneder.
TILBAKE: Mjøndalen-talentet Erik Stavås Skistad har vært gjennom noen tøffe måneder. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Det var så vondt. Jeg husker bare smerte og at alt ble svart

MJØNDALEN (TV 2): Erik Stavås Skistad fikk sine første spilleminutter etter beinbruddet i juni.

– Det var kjempegøy å få på fotballskoene igjen, selv om det ble tap, sier Skistad til TV 2.

I det 79. spilleminutt under lørdagens hjemmekamp mot Lillestrøm ble han byttet inn for William Sell - til unison hyllest fra de frammøtte på Consto Arena.

– Det er en fantastisk fotballspiller som vi er utrolig glad for å ha tilbake. Nå fikk han noen minutter i denne kampen og så får han to uker å komme seg på til kampen mot Molde, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen, før han fortsetter:

– Jeg håper han får en god høst og viser seg fra den siden han gjorde i vår - helt til han blir solgt om ikke altfor lenge. Han er et ekstremt talent.

TAP: Vegard Hansens Mjøndalen tapte 2-1 hjemme mot Lillestrøm lørdag kveld.
TAP: Vegard Hansens Mjøndalen tapte 2-1 hjemme mot Lillestrøm lørdag kveld. Foto: Ali Zare / NTB

20-åringen markerte seg på svært positivt vis tidlig i sesongen, men pådro seg et brudd i leggbeinet på trening den 7. juni.

Tung tid: – Deprimerende

– Det var så vondt. Jeg husker bare smerte og at alt ble svart, sier Skistad på spørsmål om hvordan han husker situasjonen.

Undersøkelser viste at smertene dreide seg om et brudd i det ytre leggbeinet. Tiden etter har vært tøff.

– Det har vært frustrerende og deprimerende. Jeg hadde en veldig god start på sesongen, så det var veldig kjipt når den kom etter bare tre kamper, forklarer han.

Vegard Hansen er tydelig på at han kommer til å prege et Mjøndalen-lag i poengnød i tiden som kommer.

Klar for å ta ansvar

– Han ser bra ut på trening, fikk noen minutter i dag og kommer til å få mye spilletid utover. Jeg tror han kommer til å få en god høst.

– Han er overraskende fotballsmart til å være så ung og kombinerer det med enorme ferdigheter med begge bein og gode skudd også. Mangler kanskje litt fysisk, men fotballmessig er han helt enestående med tanke på alderen, forklarer Hansen.

Etter lørdagens knepne ettmålstap mot høytflyvende Lillestrøm ligger Mjøndalen på kvalifiseringsplassen i Eliteserien med 13 poeng etter 17 kamper.

– Jeg skal gjøre mitt beste for å være med på å snu dette. Nå har vi tapt mange med ett mål, og må gjøre alt for å snu den trenden, avslutter Skistad.

Relatert