EUROPA: Erik Botheim og Bodø/Glimt skal ut i Europa.
EUROPA: Erik Botheim og Bodø/Glimt skal ut i Europa. Foto: Mats Torbergsen

Glimt møter Mourinho i Europa Conference League

Bodø/Glimts gruppe i Europa Conference League er klar. José Mourinhos Roma gjester Aspmyra.

Fredag ble gruppene til den nyoppstartede Europa Conference League klare. Etter trekningen ble det klart at Bodø/Glimt skal møte Roma, Zorya Luhansk og CSKA Sofia.

Med Roma i samme gruppe vil det dermed bli en trenerduell mellom Kjetil Knutsen og José Mourinho.

– Roma og Mourinho blir naturligvis høydepunktet for Bodø/Glimt, og selv om jeg er alt annet enn ekspert på ukrainsk og bulgarsk fotball så bør jo mulighetene være der med tanke på et avansement, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen om trekningen.

Glimt-trener Kjetil Knutsen er fornøyd med trekningen.

– Han er heldig som får komme til Aspmyra, sier Knutsen om møtet med Mourinho, med glimt i øyet.

– Vi kan spøke så mye vi vil, men først og fremst er vil stolte over det som skjedde i går. Det er en fin mulighet for oss til å videreutvikle laget og spillere, da trenger vi kamper i Europa. Den store fisken er Roma, så det blir utrolig gøy.

MØTER ROMA: Kjetil Knutsens Bodø/Glimt møter Roma.
MØTER ROMA: Kjetil Knutsens Bodø/Glimt møter Roma. Foto: Roy Arne Salater

– Med de andre lagene er det nok også en mulighet til å være konkurransedyktig for å ta et steg videre fra gruppespillet også, tenker jeg, legger treneren til.

TV 2s fotballekspert peker også på at kampene på Aspmyra vil bli avgjørende for de gule.

– Hjemme på kunstgresset i Bodø vil Kjetil Knutsen sine menn kunne skape problemer for alle lagene i denne gruppa, og jeg gleder meg veldig til å se Bodø/Glimt spille sin innarbeidede spillestil også mot disse lagene, sier Mathisen.

Før trekningen var Kjetil Knutsens lag i pott fire, noe som gjorde at de kom til å møte tre lag med høyere UEFA-koeffisient i gruppepsillet.

De regjerende seriemestrene gikk inn i gruppespillet til den nye kontinentale turneringen etter at de slo ut Zalgiris 3-2 sammenlagt torsdag.

Bodø/Glimt blir Norges eneste representant i turneringen da Vålerenga, Molde og Rosenborg røk ut i henholdsvis kvalifiseringsrunder og play-off.

Relatert