FARLIG: Mannen i 30-årene ble stanset for ruskjøring to dager på rad på E39 på Nordmøre. Mandag krasjet han i autovernet (t.v.) før han ble stanset og tirsdag endte ferden i grøfta (t.h.). Begge foto: UP Midt-Norge.
FARLIG: Mannen i 30-årene ble stanset for ruskjøring to dager på rad på E39 på Nordmøre. Mandag krasjet han i autovernet (t.v.) før han ble stanset og tirsdag endte ferden i grøfta (t.h.). Begge foto: UP Midt-Norge.

Tatt for ruskjøring to dager på rad

ÅLESUND (TV 2) På under ett døgn ble den samme sjåføren bak rattet på disse to bilene tatt for ruskjøring på Europavei 39 på Nordmøre. UP karakteriserer det som utrolig at det ikke skjedde en alvorlig ulykke.

Først ble mannen i 30-årene stanset på E39 ved Aspøya mandag formiddag. Ifølge UP hadde mannen kjørt mange mil før han ble stanset, og vedkommende hadde også planer om å kjøre langt.

Underveis var han borti autovernet flere ganger. UP beskriver det som rent flaks og tilfeldigheter at han ikke kolliderte med møtende trafikk.

– Det er utrolig at det ikke skjedde en ulykke, sier politioverbetjent Jan Arild Hanssen i UP Midt Norge som rykket ut og fikk stanset mannen.

Og tirsdag fikk politiet på nytt melding om mulig kjøring i ruspåvirket tilstand og under utrykning fikk patruljene beskjed om at bilen hadde kjørt av veien ved Kanestraum på Nordmøre, bare noen få mil fra gårsdagens ulovlige kjøretur.

– Det viser seg at dette er samme mann som ble pågrepet i går, melder UP Midt-Norge på Snapchat

Ifølge politiet i Møre og Romsdal ble mannen lettere skadet og fraktet til Molde sjukehus.

– Det er mistanke om ruskjøring i begge tilfellene, men vi har ikke funnet grunnlag for å beslaglegge kjøretøy, sier politiadvokat Hanne Egeness i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Politiet anslår at det kjøres 140.000 turer i trafikken av ruspåvirkede personer hver eneste dag. Generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, har et tydelig budskap.

– Er du mellom 18 – 24 år og kjører med en promille på 0,5, øker sannsynligheten for å bli drept med 900 ganger. Det viser hvor livsfarlig fyllekjøring faktisk er, sier Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

Relatert