Nysignering reddet poeng med sitt første Barcelona-mål

Memphis Depay med kanonkule mot Athletic.

Athletic - Barcelona 1-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Barcelona var i trøbbel borte mot Athletic, men et kvarter før slutt dundret Memphis Depay inn utligningen til 1-1 fra skrått hold og reddet ett poeng.

Det er nederlenderens første scoring for Barcelona etter sommerens overgang fra Lyon. I sluttminuttene kunne fort Depay ha seieren, men den tidligere Manchester United-angriperen skjøt like utenfor mål.

– Det er godt å få det første målet for klubben, men resultatet føles ikke bra. Det er skuffende at vi ikke fikk tre poeng, men det var en tøff kamp, sier Depay til TV 2.

Hylles av ekspert

Depay hylles av TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller etter kampen.

– Han er veldig viktig for dem. Jeg tror han aldri har hatt større press og trykk på seg enn det han har nå. Han var ung da han gikk til Manchester United, og han lærte nok mye av det, men nå har han fått tid til å utvikle seg, vært en stjerne i Lyon og nå passer han godt til å være i Barcelona. Hver eneste kamp skjer det noe rundt denne spilleren, sier Stamsø-Møller i TV 2s La Liga-studio.

– Det er veldig få i La Liga som har det repertoaret, touchet og avslutningene med både høyre og venstre. Han er nesten umulig å få full kontroll på, så Barcelona har funnet en gullspiller i og med at de mangler Lionel Messi, fortsetter Stamsø-Møller.

Depay går imidlertid ikke med på at han er under stort press.

– Nei, de fikk meg gratis, så jeg føler ikke noe på press. Jeg legger press på meg selv for å bli bedre enn i forrige kamp og for å hjelpe laget, sier Depay til TV 2.

Barcelona-mål annullert

Martin Braithwaite burde ha sendt Barcelona i ledelsen allerede etter seks minutters spill etter glimrende forarbeid av Memphis Depay, men dansken satte ballen over med nærmest et åpent mål foran seg.

Bare noen få minutter senere var det Athletic som var nær ved å ta ledelsen da Oihan Sancet banket ballen i tverrliggeren, ned i bakken og ut.

På overtid av første omgang hadde Barcelona en ball i nettet fra Ronald Araújo, som erstattet en skadet Gerard Piqué, men scoringen ble annullert fordi dommeren mente Braithwaite hadde vært for tøff i duellen med Athletic-målvakt Julen Agirrezabala i forkant.

– Det er en litt tynn annullering. Her kan Barcelona føle seg litt snytt, selv om det ikke kan kalles en skandale, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller i La Liga-studio.

Fem minutter inn i andre omgang headet Iñigo Martínez inn Athletics ledermål etter hjørnesparket fra Iker Muniaín. Athletic holdt unna en stund, men et kvarter før slutt kom Memphis Depay seg fri og fikk hamret løs. 27-årungen sendte av gårde en kanonkule i nettet til 1-1, som ble sluttresultatet.

På overtid ble Barcelona-stopper Eric García utvist etter å ha felt Nico Williams like utenfor 16-meteren som bakerste mann.

Relatert