Kristoff spurtslått av råsterk danske

Mads Pedersen gikk fra mislykket solobrudd til spurtseier.

Se avslutningen i videovinduet øverst!

Mads Pedersen gikk til med drøyt tjue kilometer igjen til mål på lørdagens Tour of Norway-etappe. Dansken fikk et halvminutt, før han ble hentet av feltet.

Da så Pedersen ferdig ut, men han slo kraftig tilbake.

Etter en hektisk avslutningen på etappen endte det med massespurt. Der var Pedersen plutselig tilbake og vant spurten på Jørpeland foran Alexander Kristoff.

– Pedersen var sykt sterk i dag, så det var egentlig fortjent. Jeg hadde håpet at han hadde brent litt for mye krutt underveis, men han hadde masse igjen til slutt. Jeg hadde mer enn nok med å holde hjulet og hadde ikke sjanse til å gå forbi. Han kjørte imponerende, sier Kristoff til TV 2.

Kristoff står fortsatt uten seier så langt i 2021.

– Det er litt bittert, men jeg kunne ikke gjort noe mer. Jeg hadde ikke mer inne, og jeg kjørte med alt jeg hadde. Det var bare én mann som var bedre, og sånn er det, sier Kristoff, som er inne i sin siste høst som UAE Team Emirates-rytter.

Pedersen tok sin første proffseier i Tour of Norway i 2016.

– Det betyr veldig mye å være tilbake i stimen og kjøre om seier. Norge ligger nært Danmark, så det er stort å vinne her. Det var her i Norge jeg tok min første proffseier, sier Trek-Segafredo-rytter Mads Pedersen til TV 2.

Verdensmesteren fra 2019 mente han måtte gi spurten en sjanse med tanke på at han er lagets beste avslutter.

– Med 500 meter igjen til målstreken forsvinner smerten litt. På de siste fem kilometerne gjorde det virkelig vondt, sier Pedersen.

Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) leder fortsatt sammendraget 15 sekunder foran Ide Schelling (Bora-hansgrohe).

Søndag kl. 13.00: Siste etappe i Tour of Norway på TV 2 og TV 2 Play.

Relatert