Jota og Mané sendte hjemmefansen i ekstase: – Fullstendig dominans

Elektrisk stemning på Anfield da Liverpool slo Burnley med fansen tilbake på tribunen.

Liverpool – Burnley 2-0:

Se de lekre Liverpool-scoringene og fansens glede øverst!

For første gang siden mars i fjor var fansen tilbake på Anfield. Foran stapfulle tribuner fikk hjemmefansen se et Liverpool-lag som i perioder spilte trill rundt med Burnley og oppskriftsmessig vant kampen 2-0. Diego Jota og Sadio Mané scoret målene som sendte hjemmefansen til himmels.

– I andre omgang var det fullstendig Liverpool-dominans. Den perfekte sesongstarten fortsetter for Liverpool, de har ikke sluppet inn mål enda. Og for noen scoringer de satte, påpekte TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter kampen.

Det var Liverpools andre strake seier, etter at Norwich ble slått 3-0 i serieåpningen. Burnley har tapt sine to første kamper denne sesongen.

– Det var ingen selvfølge at Liverpool skulle vinne disse to kampene. Å spille uten folk er så mye vanskeligere. Men nå når fansen er tilbake, så tror jeg det vil hjelpe Liverpool, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Manager Jürgen Klopp overrasket med å gi 18-åringen Harvey Elliot sjansen fra start for første gang i Liverpool-trøya. Han gjorde sin saker svært bra i sin debut fra start.

– Elliot fremstår som robust, har kreativitet og et bra driv med ballen og en god pasningsfot. Han kommer nok ikke til å starte de aller største kampene, men at han fikk starte mot Burnley, det var et tydelig signal, sa Thorstvedt om unggutten.

– Bare lekkert

Etter å ha slitt litt med maskineriet i starten av kampen, fikk Liverpool omsider ballen i mål etter 17 minutters spill. Kostas Tsimikas fant Diogo Jota med et innlegg i feltet, som vakkert headet inn ledelse til Liverpool. Jotas scoring sendte fansen ut i ekstase.

– Der kom scoringen han hadde drømt. Jota har aldri spilt foran et fullsatt Anfield tidligere. Han headet ballen lekkert i mål, sa kommentator Wikestad etter scoringen.

– Innlegget var så bra, at Jota ikke trengte å hoppe en gang. Det må være en herlig følelse for Jota å score foran publikum, poengterte TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om scoringen.

Burnley kom til noen halvsjanser, men stort sett ble det kun skremmeskudd fra gjestene før hvilen. Liverpool gikk dermed til pause med ledelse.

– For et spill!

Like etter pause trodde Burnley de hadde utlignet da Ashley Barnes satte ballen i mål fra kloss hold. Scoringen ble korrekt annullert for offside.

Så satte Liverpool opp tempoet. Klopps menn skapte sjanse på sjanse og dominerte fullstendig.

Etter 67 minutters spill spiite Liverpool trill rundt med Burnley og doblet ledelsen ved Sadio Mané. Han avsluttet på hel volley i feltet.

– For et spill! Mané sendte Liverpool-fansen til himmels. Avslutningen stod i stil med spillet i forkant, roste Wikestad.

Flere scoringer ble det ikke, til tross for den voldsomme Liverpool-dominansen. Rødtrøyene vant kampen 2-0.

Relatert