Bystrøm stivnet i spurten etter Kristoffs opptrekk

Det så lovende ut for Sven Erik Bystrøm, men så tok kreftene slutt.

Se avslutningen i videovinduet øverst!

Etter å ha blitt trukket opp av Alexander Kristoff i den avsluttende bakken på andre etappe i Tour of Norway, klinte Sven Erik Bystrøm til i seiersjakten.

Det så lovende ut, der Bystrøm spurtet alene i front.

Men det holdt ikke helt inn for haugesunderen. I stedet var det briten Ethan Hayter fra Ineos Grenadiers som snek seg forbi og tok etappeseieren for andre dag på rad.

– Det var litt tungt på slutten. Jeg åpnet kanskje litt tidlig, men jeg håpet kanskje de bak skulle slippe, sier Bystrøm til TV 2.

– Jeg kunne kanskje vært litt mer kald i starten. Det var vel Trek som plutselig stoppet å kjøre i bakken, så Alex gikk frem og gjorde en god jobb. I den posisjonen måtte jeg bare gå for det, sier han.

Bystrøm måtte ta til takke med femteplass.

– Han tok en altfor lang spurt. Han viste likevel form og kjørte sterkt, og han har noen langspurter. Denne type avslutninger passer Bystrøm. Det var absolutt godkjent, selv om det ikke var taktisk perfekt, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad like etter målgang i Sirdal.

Med to etapper igjen leder Hayter sammendraget 15 sekunder foran Ide Schelling (Bora-hansgrohe). Mike Teunissen (Jumbo-Visma) på tredjeplass er 29 sekunder bak den engelske sammenlagtlederen.

Kristian Aasvold (Team Coop) og Markus Hoelgaard (Uno-X) er de beste nordmennene i sammendraget, begge med 33 sekunder opp til Hayter.

Lørdag kl. 15.00: Tredje etappe i Tour of Norway på TV 2 og TV 2 Play.

Relatert