USIKKER: Trener for hopplandslaget Alexander Stöckl vil vurdere egen fremtid om Clas Brede Bråthen forsvinner. Foto: Geir Olsen / Arkivfoto
USIKKER: Trener for hopplandslaget Alexander Stöckl vil vurdere egen fremtid om Clas Brede Bråthen forsvinner. Foto: Geir Olsen / Arkivfoto

Stöckl revurderer fremtiden om Bråthen må gå – møtte hoppkomitéen onsdag

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er ikke ønsket med videre av ledelsen i Skiforbundet. Det kan gjøre at suksesstrener Alexander Stöckl forsvinner. Onsdag møtte han hoppkomitéen.

I juni signerte hoppkomitéen en ny avtale med sportssjef Clas Brede Bråthen. Denne avtalen er også signert av Bråthen, men avtalen stoppet hos generalsekretær Ingvild Bretten Berg.

Det skal skyldes en personkonflikt mellom Bråthen, generalsekretæren og skipresident Erik Røste.

På mandag leverte trener for hopplandslaget, Alexander Stöckl, et brev til generalsekretæren der det kreves at avtalen signeres.

Det har vakt oppsikt. Alexander Stöckl kom i kveld ut fra et kjapt møte med lederen i hoppkomiteen, Alf Tore Haug. Landslagstreneren har ingen formening om hva som blir det endelige utfallet av saken ut fra kveldens samtale.

– Det er vanskelig å si. Jeg forventer i alle fall at vi får en forklaring på hva som har skjedd, sier han og forteller at det vil bli holdt flere møter denne og neste uke.

Etter det TV 2 forstår sitter hoppkomiteen samlet i kveld i Oslo for å diskutere saken internt. Det er liten tvil om at Stöcls offentlige aksjon for å redde Bråthens jobb har gjort inntrykk i hopp-Norge. Og på sosiale medier, ulike hoppforum, så slo saken ned som en bombe.

Vil revurdere fremtiden

Dersom det ikke skjer. Er det ikke garantert at treneren selv ønsker å signere ny kontrakt.

– Jeg må vurdere det på nytt. Jeg må tenke på det, og se hvordan ting utvikler seg. I utgangspunktet føler jeg meg veldig trygg og bra der jeg er. Utrygghet som skapes av noe vi ikke kan gjøre noe med, er vanskelig, sier Stöckl.

Møter forbundet

Landslagssjef Alexander Stöckl skal møte ledelsen i Norges Skiforbund ved generalsekretær Berg og leder i hoppkomiteen Alf Tore Haug onsdag kveld, får TV 2 opplyst. Han håper det vil oppklare situasjonen rundt Clas Brede Bråthens framtid som hoppsjef.

Stöckl bekreftet først overfor VG at han er innkalt til møte med toppene i eget forbund.

– De ønsker å møte hoppkomiteen og oss. Jeg håper det dreier seg om en forklaring. Det sto i mailen at vi ville bli informert om vedtaket. Mitt håp er at konflikten lar seg løse, og vi håper at han fortsetter, sier Stöckl til VG.

Håper på løsning

Konflikten mellom Bråthen og Skiforbundet har pågått i rundt ett år. Treneren håper på det beste.

– Mitt håp er at konflikten løses mellom de som står i konflikt. Vi i fellesskap kan sørge for at saken står øverst, ovenfor det personlige og det som er utfordringen her. Alle vi sammen er sterkere enn den ene som kjemper for sitt, påpeker han.

FÅR STØTTE: Clas Brede Bråthen får støtte i hoppmiljøet. Foto: Heiko Junge
FÅR STØTTE: Clas Brede Bråthen får støtte i hoppmiljøet. Foto: Heiko Junge

Stöckl, sammen med ansatte i Skiforbundets hoppavdeling og utøvernes representanter, mener at Bråthen blir dårlig behandlet, og har skrevet under på brevet som ble gitt til generalsekretæren på mandag.

Konsekvensene av en uløst konflikt er vanskelig å si. Både for utøvere, trener og støtteapparat.

– Vi i trenerappratet og støtteapparatet skal gjøre vårt beste for at utøverne kan fokusere på det viktigste, som er egen utvikling og prestasjon, forteller Stöckl.

– For oss rundt er det krevende å ikke vite om vår egen fremtid. De aller fleste som har skrevet under på brevet har heller ikke kontrakt etter 2022, fortsetter han.

– Det er viktig å kjempe for hoppsporten, og for våre utøvere, avslutter treneren.

Brevet som er overlevert til Skiforbundet. Foto: TV 2
Brevet som er overlevert til Skiforbundet. Foto: TV 2

Relatert