Jordbærsalat med spekemat
Wenche har tatt turen til jordbæråkeren i Lier i Viken. Jordbær serveres med ruccola, ost og spekemat.
Nederst i artikkelen finner du oppskriften på en smakfull jordbærdessert.
Dette trenger du:
- Ca. 150 g spekeskinke i tynne skiver eller annen spekemat
- 2-3 «never» ruccolasalat
- Fersk camembert, gjerne norsk produsert
- 1 liten slangeagurk i terninger
- 10-12 jordbær
Marinade/dressing:
- 5 ss olivenolje
- Saft av ½ sitron
- Finhakket gressløk
- Salt, pepper
- 1-2 ts flytende honning (smak deg fram)
Slik gjør du:
Begynn med å lage marinade/dressing. Visp/rist sammen olivenolje, sitron og smak til med honning, salt og pepper.
Skyll og rist av ruccolasalaten og fordel på et serveringsfat eller porsjonstallerkener. Bryt mozzarella i biter og fordel over salaten. Rens og del avocado i biter/terninger og fordel over sammen med slangeagurk i biter og jordbær i båter. Ringle over dressingen og eventuelt litt kremet balsamicoeddik.
Fordel over spekemat i skiver og eventuelt små stekte brødterninger.
Jordbær dessert med vaniljekesam:
Fordel jordbær i skiver/båter i en liten skål. Grovhakk ristede (lett stekte valnøtter) eller velg grovhakket havrekjeks og dryss over. Avslutt med vaniljekesam smakt til med litt ekstra vanilje eller vaniljeis.