Jordbærsalat med spekemat

Wenche har tatt turen til jordbæråkeren i Lier i Viken. Jordbær serveres med ruccola, ost og spekemat.

Nederst i artikkelen finner du oppskriften på en smakfull jordbærdessert.

Dette trenger du:

  • Ca. 150 g spekeskinke i tynne skiver eller annen spekemat
  • 2-3 «never» ruccolasalat
  • Fersk camembert, gjerne norsk produsert
  • 1 liten slangeagurk i terninger
  • 10-12 jordbær

Marinade/dressing:

  • 5 ss olivenolje
  • Saft av ½ sitron
  • Finhakket gressløk
  • Salt, pepper
  • 1-2 ts flytende honning (smak deg fram)

Slik gjør du:

Begynn med å lage marinade/dressing. Visp/rist sammen olivenolje, sitron og smak til med honning, salt og pepper.

Skyll og rist av ruccolasalaten og fordel på et serveringsfat eller porsjonstallerkener. Bryt mozzarella i biter og fordel over salaten. Rens og del avocado i biter/terninger og fordel over sammen med slangeagurk i biter og jordbær i båter. Ringle over dressingen og eventuelt litt kremet balsamicoeddik.

Fordel over spekemat i skiver og eventuelt små stekte brødterninger.

Jordbær dessert med vaniljekesam:

Fordel jordbær i skiver/båter i en liten skål. Grovhakk ristede (lett stekte valnøtter) eller velg grovhakket havrekjeks og dryss over. Avslutt med vaniljekesam smakt til med litt ekstra vanilje eller vaniljeis.