BEKYMRINGSFULT: Leger er nå bekymret da rekordmange gravide kvinner i Storbritannia var innlagt med korona og fikk intensivbehandling i juli. Foto: AFP
BEKYMRINGSFULT: Leger er nå bekymret da rekordmange gravide kvinner i Storbritannia var innlagt med korona og fikk intensivbehandling i juli. Foto: AFP

Rekordmange gravide koronainnlagt

Leger er nå bekymret da rekordmange gravide kvinner ble innlagt med korona og fikk intensivbehandling i Storbritannia.

Ferske tall fra Intensive Care National Audit and Research Center (ICNARC) viser at 66 gravide kvinner i England, Wales og Nord -Irland havnet på intensivavdelinger med koronavirus i juli, skriver The Guardian.

Dette er det høyeste antallet siden pandemien startet og tre ganger så mange som i april i fjor.

I tillegg ble 46 gravide kvinner innlagt for kritisk behandling.

Flere leger er nå bekymret for både disse tallene og at mange gravide kvinner er nølende til å ta koronavaksinen. De ber gravide vaksinere seg så raskt de får mulighet.

Gjennomsnittsalderen på de koronasmittede gravide kvinnene som ble innlagt på intensivavdelinger er 32 år.

Lege Edward Morris, ved Royal College of Obstetricians and Gynecologists, sier til The Guardian at antallet gravide kvinner som blir innlagt på intensivavdelinger er bekymringsfullt og gjenspeiler den økende smitten som vi så i Storbritannia i juli.

– Vi har data som viser at nesten 200.000 gravide kvinner har tatt koronavaksinen uten bieffekter. Vi anbefaler alle gravide kvinner til å ta koronavaksinen da dette er den beste måte å beskytte både kvinnen og barnet mot alvorlig sykdom og prematur fødsel, sier Morris.

Forskere har funnet ut at 99 prosent av gravide kvinner i Storbritannia, som ble innlagt med korona, var uvaksinerte.

Relatert