TAPTE: Australias OL-lag i rugby tapte 0-19 for Fiji i OL. Etterpå tok de seg en fest. Foto: Siphiwe Sibeko
TAPTE: Australias OL-lag i rugby tapte 0-19 for Fiji i OL. Etterpå tok de seg en fest. Foto: Siphiwe Sibeko

Tapte 0-19, så festet laget på hotellet og på flyet hele veien hjem: – Uakseptabelt!

Australias OL-landslag i rugby er i hardt vær.

Skandaleoverskrifter har preget det australske OL-landslaget i rugby de siste dagene.

Etter at laget tapte 0-19 mot Fiji i kvartfinalen bestemte laget seg for å ta seg en skikkelig fest i OL-byen Tokyo.

Først skal de ha festet og gjort hærverk på et hotellrom. Deretter festet de på flyet hele veien hjem til Australia. Ifølge flere aviser skal spillerne ha drukket store mengder alkohol på flyet, og forsøkt å tvinge til seg mer sprit, til tross for at de ble nektet av betjeningen. I tillegg skal de ha gjort hærverk og knust doseter på toalettene.

På flyet skal enkelte spillere også ha kastet opp, både i flysetet og på toalettene, som en følge av det store alkoholinntaket.

– De drakk for store mengder alkohol, bekrefter det australske rugbyforbundet overfor Insidethegames.

Overfor nettstedet bekrefter Japan Airlines, som fløy totalt 49 australske OL-utøvere hjem, at de har levert en formell klage til Australias olympiske komité.

Australias OL-komité sier at de tar saken på det største alvor, og allerede har gitt ti utøvere på laget en kraftig reprimande. I tillegg må et uvisst antall forplikte seg til å gå i terapi for å snakke om sitt alkoholforbruk.

TAPTE: Fiji knuste Australia 19-0. Foto: Ben Stansall
TAPTE: Fiji knuste Australia 19-0. Foto: Ben Stansall

– Det har vært en uakseptabel oppførsel av flere av våre OL-deltakere, bekrefter Australias olympiske komité i en uttalelse.

Alle spillerne er imidlertid ikke enige i reaksjonen. To av spillerne som deltok på festen mener reaksjonen fra idrettsledelsen er betydelig overdrevet. I et anonymt intervju med Herald Sun sier de at årsaken til at noen kastet opp på flyet ikke nødvendigvis skyldtes alkohol.

– Folk har rett til å føle seg syke, det er derfor det er spyposer på flyene. Om noen kastet opp, så er det ikke første gangen. Hvem bryr seg? Dette er ikke tredje verdenskrig. Hvorfor vil alle dra rugby ned i søla, sier en rugby-spiller, og sikter til alle skandaleoverskriftene laget har fått i australske medier.

Japan Airlines har advart australske myndigheter om at noen personer oppfører seg på en tilsvarende måte på deres fly i fremtiden, så vil de umiddelbart bli pågrepet av politiet og anmeldt.

Australias Chef de Mission, Ian Chesterman, opplyser at han er dypt skuffet over spillernes oppførsel, men understreker at spillerne er gode personer.

– Dette er unge personer som tok dårlige valg, som unge mennesker gjør fra tid til annen, sier han ifølge Insidethegames.

Relatert