NY KLUBB: Jens Petter Hauge forlater AC Milan. Foto: Antonio Calanni
NY KLUBB: Jens Petter Hauge forlater AC Milan. Foto: Antonio Calanni

Jens Petter Hauge klar for Eintracht Frankfurt

Forlater AC Milan etter ni måneder.

Jens Petter Hauge klar for tysk fotball og Eintracht Frankfurt.

Det bekrefter klubben på sosiale medier tirsdag. Hauge kommer til Frankfurt på lån i første omgang, men overgangen vil bli gjort permanent når visse betingelser er oppfylt.

Ifølge TV 2s opplysninger vil Bodø/Glimt få rundt åtte millioner kroner for overgangen. Hauges barndomsklubb Vinkelen vil også få en sum, det samme vil Aalesund, som hadde Hauge på lån.

Disse pengene vil trolig bli overført neste år, ettersom det kun er snakk om en låneovergang denne sesongen, som vil gjøres permanent neste sommer.

– Jeg er veldig glad for å være her og ta mitt neste steg i karrieren. Eintracht Frankfurt er en tradisjonsrik klubb og har allerede vist seg fram internasjonalt. Jeg har sett kamper i Europa League og gleder meg til å selv å bruke Eintracht-drakten fra nå av, sier Hauge til Eintracht Frankfurts nettsider.

– Med Jens Petter Hauge legger vi til den neste viktige brikken i laget vårt. Målet vårt er å justere troppen på en slik måte at vi har enda mer variasjon og er mindre forutsigbare, sier Eintrachts sportssjef Markus Krösche.

21-åringen forlater dermed AC Milan om lag ni måneder etter at han kom til klubben. I den italienske storklubben ble det med 24 kamper og tre scoringer – to i serien og én i europaligaen.

Hauge besto den medisinske testen mandag, og dagen etter var overgangen til den tyske klubben formelt i boks. Dermed kan det hende at bodøværingen rekker serieåpningen mot Erling Braut Haalands Borussia Dortmund lørdag 18.30.

Den norske landslagsspilleren fikk en pangstart på Milan-karrieren, men slet etter hvert med manglende tillit og spilletid. Landslagssjef Ståle Solbakken har vært klar på at den tidligere Glimt-spilleren var avhengig av å spille mer fotball.

– Det er en fin klubb og et bra nivå for Jens Petter. Det virker som om de virkelig vil ha han. Å betale såpass mye er et sterkt signal om at han er tiltenkt å spille. Han trenger spilletid etter så mange måneder uten, sier landslagssjef Ståle Solbakken til NTB.

SE VIDEO: Jens Petter Hauge leker seg med svimle motspillere

Svak sesongstart

Eintracht Frankfurt havnet på en sterk femteplass i fjorårets Bundesliga-sesong, og sikret seg dermed en europaliga-billett.

Årets sesong åpnet derimot ikke like godt for Frankfurt. De røk ut av den tyske cupen søndag med 0-2 tap i første runde mot 3.-divisjonslaget Waldhof Mannheim.

Frankfurt stilte med flere av sine beste spillere, men uten serberen Filip Kostic. Han kan fort bli en av Hauges utfordrere på kanten i Frankfurt. Steven Zuber som sto bak flest målgivende pasninger i sommerens EM og den tidligere landslagsspilleren for Tyskland, Amin Younes, er andre gode kantspillere i Frankfurt.

Spilletid

Hauge vil håpe på mer spilletid i Frankfurt enn han hadde i Milan. Han ble sittende på benken til italienerne i deres ni siste seriekamper forrige sesong. Før det fikk nordmannen som regel bare noen små innhopp på slutten av kampene.

For bare et snaut år siden herjet Hauge for Bodø/Glimt i Eliteserien og scoret da nordlendingene spilte i kvalifiseringen til europaligaen mot nettopp Milan.

Det førte til at Milan for alvor fikk øynene opp for nordmannen og en drøy måned etter Hauges oppvisning på San Siro, ble nordmannen presentert som ny spiller i motebyen.

Nå er Hauge klar til å presentere seg for på tyske fotballstadioner. Første sjanse kan bli på arenaen der landsmannen Haaland har herjet på, i Frankfurts bortekamp mot Dortmund.

(©NTB/TV 2)

Relatert