Oslo  20190615.
Folk koser seg i det varme sommerværet i Oslo lørdag ettermiddag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB
Oslo 20190615. Folk koser seg i det varme sommerværet i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Fredrik Hagen / NTB Foto: Fredrik Hagen

Varmere vær i vente

En kald nordavind satte høstfølelsen i folk over hele landet allerede i starten av august, men sommeren er ikke nødvendigvis over helt enda.

Til tross for at den siste sommermåneden fikk en kaldere start enn normalt, er det ingen grunn til å pakke vekk shortsen helt enda.

Både til helgen og neste uke tar nemlig temperaturene seg opp igjen, ifølge meteorologen.

– Nå og neste uke vil det ligge rundt normalt. Vi hadde ganske gode temperaturer i slutten av juli, og da blir det litt sjokk når nordavinden kommer, sier meteorolog i Storm Geo, Ina Ynnesdal.

Nord-Norge er værvinner

Allerede til helgen vil hele landet kunne nyte finvær og opphold. Fredag ringes helgen inn med sol over hele landet, selv om enkelte områder på Sør- og Østlandet, Salten og Finnmark er utsatt for regnbyger utover dagen.

– Ganske mange får bra vær med opphold og en god del sol, sier Ynnesdal.

Meteorologen slår fast at Nord-Norge får best vær til helgen, selv om regnet når Nordland søndag ettermiddag. Helgens værvinnere finnes lengst nord i landet, og ser ut til å bli Troms og Finnmark.

For Sør-Norge derimot, blir det nedbør i Rogaland, Agder, Sogn og Fjordane og nord på Østlandet både lørdag og søndag. Også Trøndelag får kjenne på regnet mot helgens slutt.

Usikker uke i vente

Det skiftende været på Østlandet gir seg ikke med det første, og ser ut til å prege også den kommende uken.

– Det blir det samme, rotete været. Det blir fortsatt litt byger, så det blir dessverre veldig skiftende og uforutsigbart vær, og generelt utrygt for regnbyger de aller fleste steder, ifølge meteorologen.

Hun har likevel troen på at sola kan dukke opp, selv om hele landet har en usikker væruke i vente.

– Man kan også få opphold og sol, men det er varierende og uforutsigbart. Det gjelder hele landet.

Kan bli mer sommervarme

Det som derimot vil holde seg mer stabilt, er temperturene. I Sør-Norge vil det ligge ganske stabilt oppmot 20 grader, mens det vil trekke lenger ned på gradestokken desto lenger nord man kommer.

Det kan likevel bli opp mot 20 grader hele uka også i Nordland, selv om det sannsynligvis ikke blir noen steder i landet som får kjenne på varmere temperaturer.

Høstværet har altså ikke satt seg riktig enda, og meteorologen utelukker ikke at sommervarmen kan komme tilbake for fullt.

– Det er litt tidlig å si, men det hender jo at man får en periode ut i august eller september med en sensommerbølge.

Relatert