En intens hetebølge bidrar til de voldsomme skogbrannene. Nå trues historiske steder av flammene.
En intens hetebølge bidrar til de voldsomme skogbrannene. Nå trues historiske steder av flammene. Foto: Eurokinissi / AFP

Kjemper mot flammene ved Olympiastadion

Fødestedet til de olympiske leker truet av skogbrann.

Det har vært flere titalls større og mindre skogbranner flere steder i Hellas de siste dagene. Onsdag ettermiddag begynte det å brenne like ved stadion i antikke Olympia vest i Hellas.

Over 170 brannmannskaper, 50 brannbiler og seks fly og helikoptre er satt inn mot brannen, som allerede har lagt 20 hus i aske.

Olympia på Peloponnes-halvøya er vanligvis godt besøkt av turister, men de ble evakuert onsdag.

På grunn av skadelig røyk og dårlig luftkvalitet, advarer greske myndigheter mot å oppholde seg utendørs i Aten for øyeblikket. Hvis man må gå ut oppfordres til å bruke ansiktsmasker, skriver ekathimerini.com.

Brannmannskaper kjemper mot branner på øya Evvia, 200 kilometer øst for Aten. Her har skogbrannen nådd en lokal olivenoljefabrikk.
Brannmannskaper kjemper mot branner på øya Evvia, 200 kilometer øst for Aten. Her har skogbrannen nådd en lokal olivenoljefabrikk. Foto: Costas Baltas

Norske borgere i de rammede områdene oppfordres til å følge med i media, lytte til råd og veiledning fra reiseselskaper og følge de oppfordringene som kommer fra lokale myndigheter, skriver den norske ambassaden i Aten.

Brannvesenet sier de har måttet håndtere 92 skog- og krattbranner det siste døgnet, i tillegg til 118 branner fra dagen før. 150 hus er allerede brent ned, mens flammene truer et kloster og et titall landsbyer. Mange beboere er evakuert med båt.

Soldater vil bli satt inn for å bistå i slukningsarbeidet.

Sterk vind og dårlig sikt som følge av tjukk røyk gjør det vanskelig for flyene å nå fram til brannene.

Hellas er for tiden rammet av en hetebølge som slår alle rekorder, og ifølge meteorologene skal det bli enda verre. August er vanligvis måneden med de høyeste temperaturene og den kraftigste vinden.

– Forholdene de kommende dagene og ukene vil bli enda vanskeligere enn de er i dag, sier sikkerhetsminister Nikos Hardalias, ifølge Ekathimerini.com.

Relatert