Joel Mugisha Mvuka går fra Åsane til Bodø/Glimt. Foto: Bodø/Glimt
Joel Mugisha Mvuka går fra Åsane til Bodø/Glimt. Foto: Bodø/Glimt

Glimt henter stortalent: – Han har mye frekkhet i seg

Joel Mugisha Mvuka (18) er klar for Bodø/Glimt.

Åsane-talentet Joel Mugisha Mvuka (18) er klar for Bodø/Glimt. Det melder klubben i en pressemelding.

Kantspilleren kommer fra Åsane og OBOS-ligaen, og har sin første trening med Glimt mandag ettermiddag.

Ting har gått fort det siste døgnet for 18-åringen som bekrefter overfor TV 2 at flere klubber var ute etter hans signatur. Valget falt til slutt på Glimt og Bodø - en by unggutten har rukket å få et godt inntrykk av.

– Det er en veldig fin by, og dette er veldig spennende. Jeg gleder meg allerede, forsikrer en litt ordknapp bergenser i pressemeldingen.

Mvuka har signert en avtale på fire år, og binder dermed kantspilleren til klubben til sommeren 2025.

– Jeg vil gripe muligheten med en gang, men det kommer helt sikkert til å ta tid. Jeg er forberedt på å være tålmodig, sier 18-åringen.

Han håper å få vist seg fram så fort som mulig.

– Jeg håper jeg kan være med allerede på torsdag når vi skal spille i Europa, sier han og sikter til Glimts kvalikkamp borte mot Pristhina senere i uken.

Mvuka har blitt beskrevet som et av OBOS-ligaens største talenter og spilte mer eller mindre fast for Åsane i fjor, til tross for hans unge alder.

– Vi har fulgt Joel lenge og han er en spiler som vi liker veldig godt. En kvikk, ung kantspiller som har mye x-faktor og mye frekkhet i seg, så vi er veldig glade for å få han på plass, sier sportssjef Aasmund Bjørkan.

– Jeg må prøve å holde meg jordnær og ikke la det gå til hodet på meg. Hvis jeg jobber på videre så kan jeg kanskje vise at jeg er OBOS-ligaens største talent, forteller Mvuka.

En alvorlig hjertefeil gjorde at han trodde han var ferdig som fotballspiller, men etter å ha blitt undersøkt av flere eksperter fikk unggutten til slutt grønt lys av legene. Noen timer senere debuterte han i OBOS-ligaen.

Nå er han klar for den regjerende seriemesteren og gleder seg til å vise seg frem for sine nye hjemmefans.

– Jeg er god én mot én, både defensivt og offensivt. Jeg tror det blir mye show på sidene, sier Mvuka.

Relatert