Drapssiktet fremstilles for varetektsfengsling mandag

Mannen i 40-årene som er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en bursdagsfest i Lørenskog natt til søndag, fremstilles for varetektsfengsling mandag.

En polsk mann i 40-årene er siktet for drap, etter at en mann i 50-årene ble funnet død på en adresse på Fjellhamar i Lørenskog, natt til søndag.

Politiet skriver i en pressemelding at mannen fremstilles for varetektsfengsling mandag klokken 13. Fengslingsmøtet holdes som kontorforretning i Romerike og Glåmdal tingrett .

Den siktede mannen har allerede samtykket til fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, men nekter straffskyld.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen, og det gjenstår en rekke etterforskningsskritt. Sentralt i det videre arbeidet blir å kartlegge hendelsesforløpet, fortsette tekniske undersøkelser på åstedet og gjennomføre avhør av siktede og vitner, skriver politiet.

Politiet skriver videre at de av hensyn til etterforskningen ikke har flere opplysninger å gi om hendelsesforløp, dødsårsak eller hva den siktede har fortalt i avhør.

Totalt seks personer er drapssiktet i saken, men fem av dem ble løslatt søndag.

– Opplysninger fra det tekniske arbeidet og fra avhør, har redusert mistankegrunnlaget mot fem av de siktede. De fem vil bli løslatt så snart det er praktisk mulig, skrev politiet i en pressemelding, søndag.

Politiadvokat Eirik Braathen sier til NTB at det er sannsynlig at drapssiktelsene mot de fem løslatte kan bli frafalt relativt raskt.

Relatert