Nytt massekrasj i Formel 1 - Hamilton kapret tredjeplass etter tabbe

Allerede i første sving måtte flere førere bryte etter massekrasj i Ungarns Grand Prix hvor Hamilton kjørte inn til tredjeplass og tok tilbake VM-ledelsen. Senere ble Hamilton oppjustert til andreplass etter at Vettel ble diskvalifisert.

Max Verstappen ledet sammendraget, men var ikke fornøyd med å starte som tredjemann i Ungarns Grand Prix - bak sin argeste konkurrent Lewis Hamilton i pole position.

Etter et hendelsesrikt løp, hvor Hamilton på et tidspunkt lå på sisteplass etter en taktisk tabbe, kjempet engelskmannen seg opp til pallplass.

Med tredjeplass sikret han viktige poeng på Verstappen da han gikk forbi ham i sammenlagtkampen. Nederlenderen endte til slutt på 10. plass etter en skuffende dag i Red Bull-bilen.

Renaults Esteban Ocon vant til slutt Ungarns Grand Prix foran Sebastian Vettel og Lewis Hamilton. Det var hans første seier i Formel 1-sirkuset.

I ettertid ble derimot Vettel diskvalifisert. Det betyr at Lewis Hamilton som kjørte inn til tredjeplass blir flyttet opp til andreplass, mens Ferraris Carlos Sainz mottar den siste pallplassen.

– Han har vært en skinnende stjerne lenge. Det var bare et spørsmål om tid før han skulle vinne, sa Hamilton om Ocons seier før ha la til:

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv, men vi ga alt mot slutten og nå har jeg nesten ingen krefter igjen, sa han

Kaos fra start - flere ut etter massekrasj

Forrige runde i Silverstone i England endte i krasj og skuffelse for Max Verstappen, mens Hamilton som var ansvarlig for situasjonen endte pp med å vinne.

Det startet også dramatisk i Budapest, hvor Mercedes-fører Valtteri Bottas i første sving krasjet og tok med seg Charles Leclerc, Sergio Perez, Lando Norris og Max Verstappen.

Finnen som var skyld i kaoset skal ha beklaget overfor de andre førerne etter løpet.

– Det var et uhell som fikk store konsekvenser, men det er ingenting vi kan gjøre. Slike ting skjer, men det er ikke tilfredsstillende for våre konkurrenter, sa Mercedes-sjef Toto Wolff om massekrasjet etter målgang.

Verstappen fortsatte løpet, men de andre måtte bryte etter den tidlige massekrasjen. Lance Stroll brøt også etter hendelsen.

– Hva faen skjedde der?, kunne man høre nederlenderen utbryte over radioen.

Hamilton startet som førstemann og unnslapp krasjen og ledet løpet da det ble startet på nytt.

Etter hvert måtte også Mazepin avbryte løpet etter et nytt uhell i pit-stop i et løp hvor det oppstod surrealistiske scener. Kimi Räikkönen ble belønnet med ti sekunders tidsstraff for manøveren på Mazepin.

Etter rot mistet Hamilton ledelsen og fant seg selv bak alle andre. Briten var åpenbart forvirret i sin kommunikasjon med Mecedes-laget.

– Er jeg på sisteplass?, spurte Lewis Hamilton over radioen.

– Ja, det er du, fikk briten forklart.

Verstappen i nytt sammenstøt

Verstappen var også langt bak med sin ellevteplass på det tidspunktet, men foran sin argeste konkurrent, Lewis Hamilton. Mellom dem skiller det kun åtte poeng i kampen om sammenlagtseieren før Ungarns Grand Prix - i nederlenderens favør.

På desperat jakt etter bedre plasseringer, var Verstappen involvert i enda et sammenstøt. Heldigvis for Red Bull-føreren så verken hans eller konkurrentens bil ut til å ta skade av forbikjøringen.

Hamilton, som på sin side lå bakerst, valgte å ikke benytte seg av dekkbytte de neste 25 rundene, før han tok et siste dekkbytte 22 runder før slutt i jakten på seier.

– Kan vi slutte å snakke om denne dritten?

Stemningen har vært alt annet enn god siden verdens to beste Formel 1-førerne havnet i en dramatisk krasj for to uker siden. Det hele endte med at Verstappen måtte bryte løpet, mens Hamilton med ti sekunders tidsstraff endte opp med å vinne på Silverstone.

Siden har de to største konkurrentene i konstruktørmesterskapet sendt verbale salver i retning hverandre. Mercedes-sjef Toto Wolff har hevdet at Red Bull har gått ut for å sverte Hamiltons gode navn og rykte.

– Det er ikke noe personlig mot Lewis Hamilton. Hadde det samme skjedd med en annen fører ville vi reagert på samme måte, sa Red Bull-sjef Michael Horner.

Etter to uker med drama og konstante spørsmål om hendelsen, nektet Red Bull-føreren å svare på flere spørsmål under pressekonferansen før løpet.

– Vi har fått så jævla mange spørsmål om dette. Kan vi slutte å snakke om denne dritten? Vi har svart på dumme spørsmål om dette hele uken, sa en tydelig frustrert Max Verstappen på spørsmål om hendelsen på Silverstone-banen.

Relatert