Djokovic slått i OL-semifinalen

Novak Djokovic fikk en pangstart på fredagens semifinale, men er ute av turneringen etter en voldsom snuoperasjon fra tyske Alexander Zverev.

Se Djokovic ryke ut i Nyhetene i videovinduet øverst!

Novak Djokovic gikk inn i OL-turneringen som en av de store favorittene, og serberen så ut til å innfri favorittstemplet mot tyske Zverev fredag. Djokovic var fullstendig overlegen i det første settet, og vant enkelt 6-1, men derfra og ut skrudde Zverev opp et hakk.

Da Djokovic brøt Zverevs serve midtveis i det andre settet, så mye ut til å være avgjort. Men derifra og ut handlet det meste om den høyreiste tyskeren. 24-åringen brøt Djokovic to ganger på rad og servet hjem settet med sifrene 6-3.

Zverev fortsatte storspillet i det avgjørende settet, og tok alle de fire første gamene. Derfra og ut blåste han en resignert verdensener av banen, og vant til slutt 6-1.

Zverev var tydelig rørt etter seieren, og TV-bildene viste at tyskeren gråt etter sjokkseieren. I finalen møter han russiske Karen Khatsjanov, som slo spanske Pablo Carreño Busta 6-3, 6-3.

Dermed er drømmen om en «Golden Slam» knust for Djokovic, altså å vinne alle de fire Grand Slam-turneringen i tillegg til OL-gull i samme kalenderår. Serberen har allerede vunnet Australian Open, French Open og Wimbledon denne sesongen.

Relatert