Norway's right back Harald Reinkind (L) celebrates after scoring past Argentina's pivot Lucas Moscariello during the men's preliminary round group A handball match between Norway and Argentina of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Yoyogi National Stadium in Tokyo on July 28, 2021. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Norway's right back Harald Reinkind (L) celebrates after scoring past Argentina's pivot Lucas Moscariello during the men's preliminary round group A handball match between Norway and Argentina of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Yoyogi National Stadium in Tokyo on July 28, 2021. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP) Foto: Daniel Leal-olivas

Sendes ikke på lineær TV – Discovery får kritikk

Når Håndballgutta møter Tyskland fredag går ikke sendingen på noen av Eurosport sine lineære kanaler. De blir sendt eksklusivt på Discovery sin strømmetjeneste. Det får mange til å reagere.

Karsten Warholm sitt forsøksheat ble ikke sendt på noen av Eurosports lineære kanaler. Det samme gjelder håndballguttas kamp mot Tyskland fredag morgenen. Øvelsene vises på Discovery sin strømmetjeneste, discovery+. Det har fått mange til å reagere.

En av dem som stusset var fotball-ekspert Lars Tjærnås, som forteller at dette gir utfordringer for hans mor.

«Muttern (92) storkoser seg med OL om dagen, og mest av alt med håndball. For hun- og ganske mange andre-som ikke har sjanse til å komme seg på nett er denne avgjørelsen kynisk og skuffende. OL er sjeldent og spesielt. De største høydepunktene der bør være allemannseie» skriver Tjærnås på Twitter.

Mange andre på Twitter har også uttrykt sin misnøye med valget.

– Bevisst valg

Operativ leder i Discovery Norge, Espen Skoland forteller at beslutningen om å ikke sende øvelsene på lineær kanal er bevisst, for å få flere til å bli kjent med innholdet og valgfriheten på plattformen discovery+

– OL er verdens største idrettsarrangement, og vi viser over 3500 timer med øvelser fra Tokyo. Alt sendes direkte på discovery+, og det er også mulig å se alle øvelsene i opptak. Dette er gratis for nye kunder. Vi gjør redaksjonelle prioriteringer hele tiden. I morgen prioriterer vi å løfte frem håndballen og friidretten på discovery+, og rett og slett bruke øvelsene som en anledning til å gjøre enda flere kjent med alt innholdet og valgfriheten plattformen gir, sier operativ leder i Discovery Norge, Espen Skoland til Eurosport.no.

Presentert med kritikken, svarer kommunikasjonsdirektør i Discovery Norge, Hannah McBride, følgende til VG.

– Det er få ting som skaper mer følelser enn live sport, men det er viktig å presisere at innholdet er tilgjengelig gratis for nye kunder på Discovery+, sier hun til avisen.

Relatert