MACHOKULTUR: I fiskekonkurransen Fischertag (Fiskerens dag) i den tyske byen Memmingen har menn i mange århundrer hoppet ned i elva for å fange den største fisken. Nå har en domstol bestemt at også kvinner skal få lov til å delta i konkurransen
MACHOKULTUR: I fiskekonkurransen Fischertag (Fiskerens dag) i den tyske byen Memmingen har menn i mange århundrer hoppet ned i elva for å fange den største fisken. Nå har en domstol bestemt at også kvinner skal få lov til å delta i konkurransen Foto: Karl-josef Hildenbrand / AP / NTB

Ville utestenge kvinner fra konkurranse – tapte i retten

Arrangøren av en fiskekonkurranse i Sør-Tyskland som ble tatt til retten fordi de ikke ville ha med kvinner, har tapt og kan ikke utestenge kvinner.

Hver sommer hopper hundrevis av menn i elva i den tyske landsbyen Memmingen, der de fisker ørret til elva tømmes. Den som ender opp med den største fisken, får tittelen «Fiskekongen». Tradisjonen skal strekke seg så langt som fem århundrer tilbake.

Arrangøren, som ble tatt til retten fordi de ikke tillater kvinner å delta, har nå tapt ankesaken og får dermed ikke lenger lov til å utestenge kvinner. Domstolen måtte vurdere om arrangementet var en eksakt etterligning av tradisjonen.

De kom fram til at mannlige deltakere ikke hadde noen særegne rettigheter som kan rettferdiggjøres i dag.

En talsperson sier at Fischertagverein vurderer om de skal anke til en føderal domstol.

Relatert