FETTERE: Erling Braut Haaland og Albert Braut Tjåland. Fetter Tjåland følger i fotsporene til Haaland.
FETTERE: Erling Braut Haaland og Albert Braut Tjåland. Fetter Tjåland følger i fotsporene til Haaland. Foto: NTB/Scanpix

– Jeg vil helst at folk skal vite hvem jeg er

Albert Braut Tjåland (17) forstår likevel at han sammenlignes med sin fetter Erling Braut Haaland (21).

– Det er ganske mye forventinger og fokus rundt ham, og at han er søskenbarnet mitt. Så klart blir vi sammenlignet, men jeg vil helst at folk skal vite hvem jeg er, sier Albert Braut Tjåland til TV 2.

TV 2 møter fetteren til Erling Braut Haaland i Molde. Tjåland debuterte for Molde i cupen på søndag, og scoret etter å ha vært ti minutter på banen.

Hans fire år eldre fetter gjorde det samme i sin Molde-debut i 2017. Tjåland beskriver sin første scoring på klassisk Jærbu-vis:

– Det var veldig gildt. Det er alltid fint å score mål, sier han.

– Hvilke likheter har du og Erling?

– Noen likheter er det. Begge liker å score mål, det er jo noe det, sier Tjåland og legger til:

– Han er større og sterkere enn meg, så jeg har noe å jobbe med der.

Inspirert av fetteren

Både Haaland og Tjåland bøttet inn mål i ungdomskarrieren i Bryne. Så fulgte Tjåland i fetterens fotspor og signerte for Molde som 16-åring.

Han forteller at det har vært inspirerende å se det Haaland har fått til.

– Ja, såklart. Når vi er fra en så liten plass, og ser at det mulig å gjøre det så stort i verden, sier 17-åringen.

Tjåland har lyst til å fokusere på seg selv, og vet hvor lang veien opp til fetteren er. Men ambisjonene er klar.

– Jeg skjønner det blir sammenligninger når han gjør det så godt som han gjør i Europa, og dette er jo noe jeg også vil. Der er vi like, forklarer han.

Drømmer om Liverpool

For Haaland gikk veien fra Molde til østerrikske FC Red Bull Salzburg. Der tok han Europa med storm i Champions League, og fortsatte trenden etter overgangen til Borussia Dortmund.

Det første steget og målet og Tjåland er å spille seg til fast plass på Molde.

– Jeg har lyst til å spille i topp fem-ligaene og på landslaget, men først og fremst må jeg få spille litt i molde og Eliteserien. Det er det første målet jeg har satt meg, forklarer han.

Han drømmer om å en dag kunne spille på topp med fetter Haaland. Det hadde ikke vært noe annet enn «gildt» ifølge talentet.

Men den største drømmen er å tre på seg den røde drakten fra Merseyside.

– Det største målet må være å spille på Liverpool, for det er laget jeg heier på. Og å få spille VM og Champions League og alt det der, sier han og legger til:

– Jeg tror jeg kan få det til, men det er ganske liten sannsynlighet for det. Men jeg må jo ha troen selv, avslutter han.

Relatert