To døde og mange skadd etter eksplosjon i Tyskland

Myndighetene sendte ut varsel om «ekstrem fare» etter en eksplosjon i en kjemisk anlegg tirsdag. To personer er bekreftet omkommet.

Føderale myndigheter ba innbyggerne holde seg innendørs og holde vinduer og dører lukket etter en eksplosjon i et avfallsanlegg i den tyske byen Leverkusen. Tykk, svart røyk veltet ut av anlegget, og myndighetene fryktet luften i den tyske byen kunne være forgiftet

To person har ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA og Kölner Stadt-Anzeiger mistet livet. Flere ansatte er fortsatt savnet. 31 er skadde, to av dem alvorlig.

– Vi er svært triste for den tragiske ulykken og tapet av en ansatt, sa direktør Lars Friedrich i næringsparken Chempark. Han sa at letingen etter de savnede pågikk for fullt.

Nødetater på stedet etter eksplosjonen.
Nødetater på stedet etter eksplosjonen. Foto: Oliver Berg/DPA/NTB

Fem av de 31 personene som er skadd, får intensivbehandling på sykehus, opplyser politiet.

Ifølge WDR skal det ha brent løsemidler som inneholder klor. Det nasjonale krisebyrået BBK sendte ut varsel om «ekstrem fare» og beboere i området ble oppfordret til å ta alle forholdsregler.

Eksplosjonen skjedde på eiendommen til selskapet Currenta, om lag 20 kilometer nord for Köln. Motorveier ble stengt som en følge av eksplosjonen, skriver Focus.

Relatert