Historisk OL-gull i triatlon – Miller fikk det tøft

Det ble et historisk OL-gull til Flora Duffy fra Bermuda under kvinnenes triatlon-konkurransen natt til tirsdag. Norske Lotte Miller fikk det tøft fra start, og endte som nummer 24.

Kristian Blummenfelt løp inn til gull på triatlon-konkurransen natt til mandag, og kanskje drømte OL-debutant Miller om å gjenskape det med en god prestasjon i kvinnenes konkurranse.

Se høydepunkter fra løpet øverst!

Miller hadde en dårlig oppladning til triatlon-konkurransen. For bare litt over en måned siden måtte hun på sykehuset etter en ulykke på trening. Hun testet aerodynamiske sitteposisjoner på en velodrom i Nederland da det gikk galt.

Da gikk hun med haken først i parketten. Men hun kom seg til start i Tokyo.

Slet fra start

Miller fikk det tøft helt fra start. Hun havnet tidlig bak på svømmingen, og til bytte sykling lå hun et stykke bak de beste, og passerte 1.37 minutter bak lederen, som nummer 36.

På syklingen havnet hun i tredje gruppe, og kjempet hardt for å prøve å ta inn minutter på ledergruppen, uten å lykkes. Før løpedelen var hun nummer 25, 3.18 minutter bak Katie Zaferes fra USA, som ledet på det tidspunktet.

TØFT: Lotte Miller havnet bakpå fra start, og endte som nummer 24.
TØFT: Lotte Miller havnet bakpå fra start, og endte som nummer 24. Foto: David Goldman / AP

Ble historisk

Zaferes og Flora Duffy fra Bermuda fikk en luke ut på løpedelen, men det tok ikke lang tid før sistnevnte stakk i fra og tok kontroll på løpet.

Duffy løp inn til mål i ensom majestet, og tok med det Bermudas første OL-gull gjennom tidende. Øya med rundt 65.000 innbyggere hadde kun en bronsemedalje fra tidligere. Den kom i boksing i 1976.

Georgia Taylor-Brown fra Storbritannia tok sølv, mens Katie Zaferes fra USA tok bronsen.

– Hun er i en helt egen klasse for seg selv, sa Discoverys ekspert Mikal Iden om historiske Duffy.

Selv var gullmedaljøren i ekstase.

– Det føles ganske surrealistisk akkurat nå, men jeg tror jeg kan venne meg til å bli kalt olympisk mester hver dag resten av livet mitt. Dette har vært drømmen min siden jeg var en liten jente og det er Bermudas første OL-gull så det er veldig spesielt, sier hun til Eurosport.

Lotta Miller kjempet seg inn til en 24. plass, 7.07 minutter bak vinneren.

– Det var ikke min beste dag i dag, men jeg jobbet med det jeg hadde. Det er veldig symbolsk også, det å vite at man har gjort så mye jobb for å kommet seg hit, fortalte Miller til Eurosport etter løpet.

Relatert