STØTTER BEACH-JENTENE: Superstjernen P!nk la søndag ut et støttemelding til de norske strandhåndball-jentenes bikiniprotest.
STØTTER BEACH-JENTENE: Superstjernen P!nk la søndag ut et støttemelding til de norske strandhåndball-jentenes bikiniprotest. Foto: Diena-Brengola/face to face

P!nk om bikiniprotesten: – Jeg er veldig stolt av det norske laget

De norske beachhåndball-jentenes truseprotest har fått massiv omtale den siste tiden. Nå går også superstjernen P!nk ut og støtter det norske laget.

Det norske kvinnelandslaget i strandhåndball får mye oppmerksomhet for tiden.

Etter at de valgte å bruke EMs bronsekamp mot Spania til å protestere mot de mye omdiskuterte bikinireglene, har støtteerklæringene rent inn.

I regelverket til Det internasjonale håndballforbundet (IHF) står det nemlig at kvinnenes uniform er truser og bikinioverdel, og at trusene ikke kan være mer enn 10 cm på sidene. Landslagene for menn kan spille i singlet og shorts.

Som en protest mot disse reglene valgte det norske landslaget å spille i tights i den siste kampen i EM. Den avgjørelsen førte til at laget ble ilagt en bot.

Det har vakt sterke reaksjoner.

– Burde blitt bøtelagt for sexisme

En av de siste som nå har gått ut og støttet de norske jentene offentlig, er den amerikanske superstjernen Alecia Moore, bedre kjent som P!nk.

– Jeg er kjempestolt av det norske kvinnelige landslaget i beachhåndball for at de protesterer mot de veldig kjønnsdiskriminerende uniformreglene, skriver artisten på Twitter.

– Det europeiske håndballforbundet skulle ha blitt bøtelagt for sexisme, legger hun til.

Pink er også blant dem som har tilbudt seg å betale boten det norske kvinnelaget ble ilagt for å spille bronsekampen i tights i stedet for truser. Så langt har Norges Håndballforbund takket nei til slike tilbud.

– Bra gjort, damer. Jeg vil gjerne betale bøtene deres for dere. Fortsett sånn, skriver P!nk.

– De kom til oss før kamp og sa at de ville stille i shorts. Vi har støttet dem hele veien, og gitt dem frihet til å vurdere selv, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til NRK.

– Fullstendig latterlig

Flere andre profiler har tidligere uttrykt støtte til beachhåndball-jentene, og kritisert beslutningen til det europeiske håndballforbundet.

I likhet med P!nk, tok også kulturminister Abid Raja til Twitter, for å utrykke sin frustrasjon.

– Dette er fullstendig latterlig! Fy søren så mye holdningsendringer som må til i gammelgrodd internasjonalt gubbevelde i idretten! Herregud!, skriver han på Twitter.

«Det verste er at de bare ikke skjønner likestillingspoenget en gang! Er’e mulig liksom?!", fortsetter statsråden.

Får støtte

De norske jentene har også fått støtte fra sitt eget forbund her hjemme. Håndballpresident Geir Lio mener at reglene er urimelige, og støtter spillerne i å markere sin motstand.

– De kom til oss før kamp og sa at de ville stille i shorts. Vi har støttet dem hele veien, og gitt dem frihet til å vurdere selv, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til NRK.

Han er glad for at spillerne ønsker å kjempe i mot reglene,

– Det er dette vi har jobbet for i årevis. Den regelen har vært helt håpløs i mange år, avslutter han.

Relatert