TIL PREMIER LEAGUE: Kristoffer Klaesson er klar for Leeds
TIL PREMIER LEAGUE: Kristoffer Klaesson er klar for Leeds Foto: Leeds United

Klaesson klar for Premier League-klubb: – Jeg er veldig glad

Forlater Vålerenga og går til Leeds.

Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson melder overgang til Leeds.

Det bekrefter klubben på Twitter.

20-åringen har signert på en fireårskontrakt som går ut i 2025.

– Jeg er veldig glad for å ha fått denne sjansen. Det blir spennende og en ny opplevelse for meg. Jeg gleder meg veldig til å ikle meg Leeds-drakta, sier Klaesson til NTB.

Det er snakk om en fireårsavtale med Premier League-klubben. Klaesson skal koste den engelske klubben mellom 23 og 26 millioner kroner. Keeperen besto den medisinske testen fredag og ble presentert som Premier League-klubbens nye spiller lørdag.

Klaesson kom til Leeds sist søndag og har sittet i karantene siden. Nå er han ferdig med den og klar for å trene med laget.

– Jeg så jo mye Premier League da jeg vokste opp, så å skulle spille der nå føles helt utrolig. Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Det er noe alle drømmer om, å spille i Premier League. Det er ekstremt gøy, og jeg skal gripe sjansen så godt jeg kan og vise meg fram fra min beste side, sier Klaesson. I Leeds skal Klaesson kjempe om keeperplassen mot Illan Meslier.

Reservekeeper?

Vålerenga fortynner dermed stallen enda mer. Aron Dønnum forsvant utenlands til Standard Liège i forrige uke.

Klaesson blir etter alle solemerker reserve bak Illan Meslier i Leeds-buret. 21-åringen tok over som førstekeeper for Leeds foran forrige Premier League-sesong.

– Det blir en ny opplevelse for meg å starte på benken, og så skal jeg kjempe hardt for å få spilletid. Det blir å lære mye nytt i klubben i starten, for de spiller jo på en helt annen måte, sier han.

– Jeg skal inn og gi Meslier konkurranse, det er ingen tvil om det. Men først og fremst blir det å komme seg inn i systemet og lære seg å kjenne en ny spillestil og ny trener. Det blir å utvikle seg så mye som mulig på så kort tid som mulig.

Reservekeeper Kiko Casilla ble sendt til spanske Elche på lån tidligere i juli, og Leeds siktet seg tidlig inn på Klaesson som hans erstatter.

– De har fulgt meg i mange år, noe som har vært gøy. Det er kult at overgangen endelig er i boks.

Takker Vålerenga

20 år gamle Klaesson rakk å spille 55 ligakamper for Vålerenga, den siste i 1-3-tapet for Haugesund 18. juli.

– Det har vært mange lærerrike år og fine opplevelser. Jeg kom dit da jeg var 12 år, så det blir tøft å reise fra Vålerenga. Jeg har vært der i store deler av barne- og ungdomskarrieren, samt starten på voksenkarrieren, sier Klaesson.

– Det blir vemodig, men jeg har satt ekstremt stor pris på alle trenerne jeg har hatt opp gjennom i systemet, og Dag-Eilev (Fagermo) som har trodd på meg og gitt meg sjansen, selv om det har blitt noen feil her og der, sier den ferske England-proffen.

Fulgt han siden 2019

– Det er med stolthet og glede at vi sender Kristoffer helt til toppen av fotballverdenen. Det er naturligvis mange som skal ha ros for den utviklingsjobben som har blitt gjort i klubben, både akademi og A-lag, men kanskje aller mest må vi rose Kristoffer selv for en flott fremgang de siste årene, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga til klubbens nettsider og fortsetter:

– Leeds kontaktet meg vedrørende Kristoffer første gang i 2019, så dette har med andre ord vært en lang prosess. Jeg vet hvor mye de har gitt i avtalen med oss og spilleren, og føler meg trygg på at hans utvikling videre vil bli prioritert de neste årene.

– Lykke til på neste eventyr. Vi skal heie fra Intility Arena, og så sees vi igjen om noen år, avslutter sportssjefen.

Frank Strandli, Gunnar Halle, Eirik Bakke, Tore André Flo, Tommy Knarvik og Alf-Inge Håland har spilt i Leeds tidligere.

Leeds starter Premier League-sesongen om fjorten dager på Old Trafford mot Manchester United.

(©NTB/ TV 2)

Saken oppdateres!