Nærmere 100 involvert i masseslagsmål ved Bislett stadion i Oslo

Politiet rykket lørdag ut til Bislett stadion i Oslo for å stoppe et masseslagsmål med nærmere 100 personer involvert, som oppstod i forbindelse med byderbyet mellom Lyn og Vålerenga. Én mann er pågrepet.

– Vi fikk flere meldinger om et masseslagsmål ved Bislett stadion rundt kvart over 15, og at om lag hundre personer var involvert, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til TV 2.

BLUSS: En video på Snapchat viser nødblussene som ble kastet mellom supportergruppene. Foto: Skjermdump
BLUSS: En video på Snapchat viser nødblussene som ble kastet mellom supportergruppene. Foto: Skjermdump

Hekkelstrand sier at slagsmålet oppstod mellom folk som var i området i forbindelse med cupoppgjøret mellom Lyn og Vålerenga, som ble sparket i gang på Bislett stadion klokken 16.15.

Han forteller videre at det har blitt kastet bord, stoler og nødbluss mellom supporterne på stedet.

Én skadd

En person ble fraktet til Oslo skadelegevakt etter å ha fått skader i hodet som følge av slagsmålet. Hekkelstrand sier at personen er bevisst.

Vitner på stedet forteller til TV 2s reporter på stedet at masseslagsmålet begynte med at noen av Vålerenga-supporterne kastet nødbluss mot Lyn-supporterne, i Bislettkrysset. Deretter ble det kastet gassflasker.

Se video fra masseslagsmålet under:

Mann pågrepet

Klokken 16.06 skriver politiet at en mannlig Vålerenga-supporter, som politiet omtaler som «risikosupporter», er pågrepet og kjørt i arresten, mistenkt for å ha slått en Lyn-supporter.

– Vi har kontroll på stedet nå, og er der med store styrker. Vi har separert gruppen i to fraksjoner, en tilhørende Lyn, og en tilhørende Vålerenga, sier Hekkelstrand.

Politiet skriver 16.37 at det har vært flere «episoder hvor noen personer har skapt uroligheter», men at de nå er både inne og utenfor stadion, og at de vil gjøre tiltak slik at kampen kan gå sin gang.

– Jeg trodde det skulle bli en fotballfest

Lyn-supporteren Anne, hennes mann og deres tre barn stod rett i nærheten av slagsmålet idet det tok seg til.

– Vi så at Vålerenga-supporterne gikk mot Lyn-supporterne som stod på den andre siden av Bislett stadion. Og så ble det kjapt veldig aggressiv og voldelig stemning, sier hun til TV 2.

Anne forteller at hun sjelden er med på kamp.

– Men denne gangen ble jeg med, da jeg trodde dette skulle bli en fotballfest. Det ble heller litt skummelt og ubehagelig, spesielt fordi vi har med barna. Det er også mange andre barnefamilier her.

Når TV 2 prater med Anne befinner hun og familien seg stadig inne på Bislett stadion for å følge andre omgang av cupoppgjøret. Hun forteller at Lyn-supporterne sitter separert fra Vålerenga-supporterne, og at det foreløpig har «gått greit».

Hun sier videre at Lyn-supporterne har fått beskjed om å vente på stadion i 20 minutter etter kampslutt, slik at Vålerenga-supporterne kan forlate stadionområdet først.

POLITIOPPBUD: Politiet er på stedet med store styrker. Foto: Fredrik Fjellvang/ TV 2
POLITIOPPBUD: Politiet er på stedet med store styrker. Foto: Fredrik Fjellvang/ TV 2