Glede: Chase Kalisz tok et klart gull på 400 meter medley i lekenes første svømmefinale.
Glede: Chase Kalisz tok et klart gull på 400 meter medley i lekenes første svømmefinale. Foto: Antonio Bronic / Reuters

Dette skjedde i OL i natt

Olaf Tufte og hans lagkamerater skuffet, USA tok sitt første gull og 18-åring sjokkerte svømmeverdenen. Dette er noe av det som skjedde i OL natt til søndag.

Den norske dobbeltfireren med Olaf Tufte var sjanseløs på å ta seg til A-finalen. De ble nummer fire i oppsamlingsheatet søndag formiddag i Tokyo. Dermed må Olaf Tufte ta til takke med B-finale i sitt sjuende OL, og som sannsynlig blir hans siste.

Det gikk bedre for Kjetil Borch, som var overlegen i sitt kvartfinale-heat i singelsculler. Dermed skal han ro semifinale senere i mesterskapet.

Erik Watndal er i delt ledelse etter en av tre serier på den første dagen av kvalifiseringen i skeet. Han har skutt fult hus så langt, og deler førsteplassen med sju andre.

USA tok sitt første gull under OL i Tokyo i natt. Chase Kalisz tok et klart gull på 400 meter medley i lekenes første svømmefinale.

18 år gamle Ahmed Hafnaoui imponerte også i bassengenget. Han kom til finalen på 400 meter fri som den med dårligst tid i kvalifiseringen,. Tunisieren har aldri tatt gull i et globalt mesterskap tidligere, men søndag stakk han av med den gjeveste OL-medaljen.

I natt ble det også klart at regjerende OL-mester i tennis, Andy Murray, ikke stiller i singelturneringen i Tokyo. Han skal heller satse på double.

På damesiden av tennisturneringen kom det en skrell natt til søndag. Verdensener og Wimbledon-vinner Ashleigh Barty røk ut i første runde av turneringen mot Sara Sorribes fra Spania.

Relatert