Cupbombe: Haugesund sendt på hodet ut av tredjedivisjonsklubb

Allerede i første runde av årets norgesmesterskap i fotball, smalt bomben.

FK Haugesund ble holdt til ekstraomganger av tredjedivisjonsklubben Stord. Etter 30 målløse minutter endte det hele med straffesparkkonkurranse.

Der var Stord sterkest da de sendte eliteserieklubben ut i første runde. Dermed er FKH, som er det foreløpig siste laget som har spilt en cupkamp da de tapte mot Viking i cupfinalen i 2019, ute av cupen.

Rett før full tid stod det 1-2 til FKH, men fire minutter på overtid ville Martin Pedersen det annerledes og sørget for ekstraomganger.

– Dette er en ganske ubeskrivelig følelse. Helt utrolig, sier en smått sjokkert Pedersen fra garderoben etter kampen.

Haugesunderne er også med dagens resultat det eneste eliteserielaget som ikke maktet å ta seg videre til andre runde i årets NM av dem som var i aksjon lørdag ettermiddag.

– Det største jeg har opplevd

Det hele ble avgjort etter 18 straffespark, hvorav Haugesund brente tre av dem, mens Stord tok vare på sju av dem.

Siste straffeeksekutør var Jonas Habbestad Gjerde, som med sin iskalde straffescoring ble den store helten da han sendte et Stord stadion i cupfeber til himmels.

Spiss og målscorer, Martin Pedersen, var en av dem som bommet, men var til tross for feilen overlykkelig med seieren.

– Ja, det er det største jeg har opplevd på fotballbanen. Jeg hadde sett for meg at jeg skulle inn og score, men at det faktisk skjedde var uvirkelig, sier Pedersen, forfjamset over at seieren kom etter en lang og vanskelig tid for breddefotballen:

– I første omgang er det FKH som styrer kampen, men det var forventet. Vi har jo ikke spilt en tellende kamp på halvannet år i breddefotballen.

– Hadde vært kjekt å slå Brann

Spissen er forholdsvis ny i klubben, men roser samholdet i gruppen og spesielt Stord-trener Kim Rønningstad, som ifølge Pedersen har vært enormt viktig for hele spillergruppen.

På spørsmål om hvilket lag han ønsker å møte til andre runde i cupen, er 25-åringen sikker i sin sak:

– Nå har vi jo slått ut en av finalistene fra forrige cupfinale, så det hadde jo vært gøy å trekke Viking, men jeg ønsker meg Brann. Det hadde vært veldig kjekt å slå Brann, slår Pedersen fast.

Haugesund ledet 2-0 etter over en time spilt på klokken da Stord slo kraftig tilbake. Erlend Grov reduserte i det 66. minuttet, før innbytter Martin Pedersen satte inn utligningen på overtid og dermed sørget for 30 minutter ekstra med cupfotball, hvor det endte målløst.

Dermed endte det hele med straffesparkkonkurranse, hvor Stord var sterkest og slo ut «storebror» og med det sikret videre spill i cupens andre runde.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug sier dette om nederlaget:

– Jeg er edruelig. Vi hadde muligheter til å vinne kampen, men var ikke gode nok i det avgjørende. Jeg har sett sånne kamper. Nå var det vår tur, sier han til NTB.

Han forklarte tapet slik:

– Det skyldtes først og fremst at vi rokerer på laget. Vi gamblet litt og gjorde en del bytter underveis. Vi fikk brukt fire-fem av de yngste spillerne, og da kan det gå sånn, sa Grindhaug.

Relatert