VIDERE: Eirik Horneland og hans Brann-lag gikk enkelt videre i cupen mot tredjedivisjonsklubben Bjarg.
VIDERE: Eirik Horneland og hans Brann-lag gikk enkelt videre i cupen mot tredjedivisjonsklubben Bjarg. Foto: Lars Magnus Igland Røys / TV 2

Brann videre i cupen etter årets andre seier:– Ikke hver dag vi vinner 5-0

Brann tok seg enkelt videre i cupen mot tredjedivisjonsmotstand.

Bjarg - Brann 0-5

Etter en turbulent uke preget av trenersparking og en tilsynelatende avgjort avtale for Alexander Søderlund, men som til slutt falt sammen, måtte det snu for Brann i første runde av cupen mot tredjedivisjonsklubben Bjarg.

– Jeg tror det var godt for alle å få en fin gjennomkjøring. Vi har hatt en god treningsuke etter det som skjedde på mandag. Det var en konsentrert gjeng som dro utpå her i dag, men så er det litt variabelt det vi får til, sier Branns midlertidige hovedtrener Eirik Horneland til TV 2 og legger til:

– Jeg syns det har vært en bestemt gjeng som har hatt lyst til å ville revansjere seg.

Blåtrøyene yppet seg derimot i perioder mot Brann, til tross for å ikke ha spilt en tellende kamp på nesten to år grunnet koronapandemien.

Uten å overbevise, ble derimot divisjonsforskjellen etter hvert tydelig for de om lag 800 tilskuerne på Stavollen da Brann til slutt tok seg enkelt videre til 2. runde i cupen etter å ha slått Bjarg 5-0.

– Dette er 17. mai

– Det er en fest å møte Brann. Det var vill jubel da vi trakk de, sa Knut Aarbakke, daglig leder i Bjarg til TV 2.

Målfesten startet også allerede i det niende minuttet da Kasper Skaanes dro seg fint nedover Branns venstreside. Inne foran mål fant han en umarkert Daniel Pedersen som fikk en enkel jobb med å bredside ballen i mål til 1-0, før Daouda Bamba doblet ledelsen drøyt ti minutter senere.

Filip Delaveris sørget for en komfortabel 3-0-ledelse ett minutt før pause mot tredjedivisjonsklubben som ved to anledninger var alene gjennom på mål, men som Brann-keeper Håkon Opdal avverget mesterlig.

– Ikke hver dag vi vinner 5-0

Overtaket ble desto større da lagene kom ut til andreomgangen. Robert Taylor skjærte innover fra venstre og skrudde ballen i det lengste hjørnet og dermed satte den berømte spikeren i kisten i det 50. minutt.

Vieux Sane, som er ryktet bort fra Brann etter nylig å ha ankommet bergensklubben, noterte seg også for en scoring da han stanget inn kampens siste må i 5-0-seieren mot klubben fra Bergen sør.

Spesielt gledelig for mange fremmøtte Brann-supportere kom den målgivende pasningen fra Niklas Jensen Wassberg - barnebarnet til klubbens største spiller gjennom tidende, Roald «Kniksen» Jensen.

Dermed er Brann oppskriftsmessig videre til 2. runde i norgesmesterskapet i fotball etter seieren mot Bjarg.

– Det er ikke hver dag vi vinner 5-0. I hvert fall ikke i år. Det var deilig å bygge litt selvtillit og kjenne på hvordan det er å vinne en kamp igjen, sier Brann-spiller David Wolfe etter kampslutt.

– Handler denne kampen mer om å bygge selvtillit etter en tung sesong så langt?

– Ja, det stemmer. Vi tar med oss alle seirene vi får. Nå er det bare å bygge videre på denne følelsen vi har nå, avslutter Wolfe som ser frem til neste kamp mot Sandefjord 15. august, sa Wolfe som også roste Bjarg-spillerne for sin innsats.

Det gjorde også Eirik Horneland.

– Det var en fin stemning her og masse folk som har tatt turen. Kjekt for Bjarg som får Brann på besøk. Jeg syns de gjør en veldig fin prestasjon og prøver å spille sitt spill ved å by opp til en flott fotballkamp, noe jeg syntes var artig, sier den midlertidige Brann-treneren.

De andre eliteserielagene som var i aksjon klokken 15 lørdag tok seg også videre fra den første runden.

Stabæk slet tungt mot Follo, men Kornelius Normann Hansens scoring fem minutter før overtid sikret bunnlaget i Eliteserien avansement.

Relatert