NOK EN SEIER: Det ble nok en seier for Casper Ruud under hans første kamp i Swiss Open. Her under finalen av av Nordea Open i Båstad i Sverige, der han vant over Federico Coria.
NOK EN SEIER: Det ble nok en seier for Casper Ruud under hans første kamp i Swiss Open. Her under finalen av av Nordea Open i Båstad i Sverige, der han vant over Federico Coria. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Ruud klar for kvartfinale i Swiss Open

Casper Ruud møtte tøff motstand i sin første kamp i Gstaad, men stakk til slutt av med seieren.

Casper Ruud - Dennis Novak: 2 - 0 (6-4, 7-6)

ATP 250-touren ruller videre, og er nå i gang i sveitsiske Gstaad.

Der fulgte Casper Ruud opp forrige ukes ATP-triumf i Båstad med å slå østerrikeren Dennis Novak i en tøff duell.

2.-rundekampen mellom de to tennisspillerne var over på drøyt halvannen time, men seieren over den 124.-rankede østerrikeren kom ikke billig.

Feilfri på egen serve

Gjennom store deler av kampen slet Ruud med å utfordre Novak på østerrikerens serve. Ruud hadde tre bruddballer i sjette game, men måtte vente til tiende game før han endelig klarte å bryte motstanderen. Dermed endte settet 6-4.

Novak, som trenes av Wolfgang Thiem, faren til den østerrikske stjernen Dominic Thiem, var flink til å presse Ruud ved å slå baller mot nordmannens backhand. Ruud ønsket derimot å bruke forehand og løp mye og åpnet en del rom for Novak å spille på.

På egen serve var Ruud derimot feilfri på den sveitsiske rødgrusen. Han slapp ikke til en eneste bruddball, men trengte tiebreak for å vinne det andre settet. Der vant nordmannen 7-5.

Gikk direkte til andre runde

Ruud, som har 14.-plass på verdensrankingen, er 3.-seedet i turneringen i Gstaad og gikk dermed rett til 2. runde.

I kvartfinalen venter vinneren av oppgjøret mellom den 6.-seedede franskmannen Benoît Paire og Tallon Griekspoor fra Nederland.

Veteranen Paire er rangert som nummer 49 i verden, mens Griekspoor ligger på 105.-plassen på verdensrankingen.

I tillegg til forrige ukes seier i Sverige, har Casper Ruud tidligere gått helt til topps i to andre ATP 250-turneringer - i Buenos Aires i 2020 og i Genève tidligere i 2021.

Relatert