Gigantene krasjet: – All skyld ligger på Hamilton

Hamilton straffes etter krasj med Verstappen, som nå er ute av Storbritannia Grand Prix.

Se den dramatiske krasjen i videovinduet øverst i saken!

Det ble dramatisk under søndagens Formel 1-løp på Silverstonebanen i England.

Tidlig i løpet krasjet nemlig Lewis Hamilton og Max Verstappen.

Sistnevnte fører måtte hjelpes ut av bilen, og inn i en ambulanse. Han er ute av Storbritannia Grand Prix.

– All skyld ligger på Hamilton. Han skulle aldri vært i den posisjonen, sa Red Bulls sjef, Christian Horner, over radioen til dommerne.

– Det er en enorm krasj. Takk gud for at han slapp fra det uten skader. Han er til medisinsk sjekk, men gikk dit selv, sa Horner om Verstappen.

Hamilton straffes

Verstappen stilte til start i pole position, med Hamilton som nummer to. Rivalene kjempet med en gang om beste posisjon. Mot slutten av den første runden kjørte Hamilton inn i bakhjulet på Verstappen, som traff barrieren i høy hastighet.

Det gjorde at Verstappen, som er i ledelsen i Formel 1 sammenlagt, måtte bryte det tradisjonsrike løpet i Storbritannia.

Dommerne har nå bestemt at Hamilton får en 10 sekunders tidsstraff etter krasjen.

– Lewis har kjørt i bakhjulet hans på en av de raskeste svingene i Formel 1-sirkuset. Han har kjørt her i årevis og vet at man ikke gjør sånn her, raser Verstappens teamsjef.

Red Bull-rådgiver Helmut Marko mener at Hamilton burde blitt utestengt. Til tyske Sky forteller han at Max Verstappen er i sjokk.

På vei til sykehus

Hvordan det går med Verstappen er foreløpig usikkert, men Red Bull meldte på Twitter at han er på vei til sykehus for videre undersøkelser.

Verstappen var våken etter krasjen, og gikk selv inn i ambulansen som kjørte ham bort bra arenaen.

Uenighet om straffen

Etter at straffen ble kjent, utrykte Horner sin misnøye med det han mener var en altfor kort tidsstraff.

– Det var en ganske snill straff, han kommer fortsatt til å komme på podiet med den straffen der. Det var en stygg ulykke. Det er en profesjonell feil, sa Red Bull-sjefen til Channel 4.

Det er også mange som er uenige med Horner. I en uoffisiell avstemning på BBC, mente over 16 000 at straffen var altfor streng, mens under halvparten, ca 7500, syntes at det var fortjent.

Som de norske kommentatorene understreket, vil nok hva man synes som straffen henge tett sammen med hvem man heier på. Altså er det ikke uventet at lesere av britiske BBC støtter Hamilton, eller at Red Bull-sjefen støtter Verstappen.

Hamilton vant

Hamilton holdt 2.-plassen i 27 runder før han måtte inn i depotet, der han fikk tidsstraffen sin på ti sekunder.

Han kom ut på banen igjen på 5.-plass, men kjørte seg fort opp og truet ledende Charles Leclerc med to runder igjen. Hamilton var igjen aggressiv tidlig og prøvde å komme seg forbi, noe han klarte knirkefritt.

Dermed kunne han sikre inn nok en seier på hjemmebane, i det som kommer til å bli husket mer for den kontroversielle krasjen.

(©NTB/TV 2)

Relatert