HamKam økte serieledelsen

Serieleder HamKam vant 2-1 borte mot bunnlaget Sandnes Ulf i Obos-ligaen lørdag. Samtidig spilte topprivalene Jerv og Aalesund 1-1.

VANT: HamKam fortatte storspillet i Obos-ligaen lørdag. Foto: Geir Olsen

Det var bunn mot topp i Sandnes lørdag. Hjemmelaget hadde et visst press på «Kamma» i store deler av første omgang, men det var serielederen som var mest effektive foran mål.

Det kom to kjappe mål på tre minutter kort tid før pause. Kristian Eriksen fant den svenske backen Rasmus Lindkvist fri på bakre stolpe, og uhindret kunne sistnevnte banke inn sitt første HamKam-mål.

Deretter doblet Jonas Enkerud til 2-0 på en kontring etter å ha blitt spilt fram av Eriksen. Christian Landu Landu reduserte da han stupte inn 1-2 etter en drøy times spill.

Reddet poeng

Tabellfirer Aalesund tok imot treer Jerv. Willis Furtado gjorde 1-0 på overtid før pause, mens Erlend Segberg reddet ett poeng for vertene. Med poenget tok bortelaget fra Grimstad seg forbi Fredrikstad og opp til annenplassen.

Start møtte på sin side Raufoss i egen storstue. Etter en målløs omgang satte vingen Sander Sjøkvist fyr på kampen i Kristiansand da han gjorde 1-0 etter 65 minutter. Mame Mor Ndiaye sørget for at laget fra Toten fikk med seg ett poeng.

Daniel Eid ble matchvinner med sin 1-0-scoring like etter pause i Sogndals hjemmekamp mot Grorud.

Ranheim tilbake

Ranheim har etter trenerbyttet tatt seg vekk fra bunnen. Hugo Pereiras menn fikk en knallstart i bortemøtet med Åsane da Mads Reginiussen gjorde 1-0 på straffe etter bare ett minutt.

Håkon Lorentzen var våken inne i feltet og utlignet senere til 1-1.

Det var derimot gjestene som var klart best. Filip Brattbakk avsluttet et glimrende angrep som sendte trønderne i ny ledelse. Brattbakk er på utlån fra RBK og sønn av tidligere storscorer Harald Martin Brattbakk. Ruben Alte økte til 3-1 kort etter.

Stjørdals-Blink tok imot KFUM, og Kjetil Holand Tøsse ga vertene 1-0 før ti minutter var gått. Alagie Sanyang utlignet tidlig etter pause, men flere mål ble det ikke.

Bunnoppgjøret på Jessheim mellom Ull/Kisa og Strømmen endte målløst, men begge lagene økte avstanden til Sandnes Ulf.

Fredrikstad avslutter den 12. serierunden mot Bryne søndag.