VÅPEN: Politiet vil være bevæpnet mellom 19. og 23. juli.
VÅPEN: Politiet vil være bevæpnet mellom 19. og 23. juli. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2

Politiet bevæpnes midlertidig mellom 19. og 23. juli

Politidirektoratet har besluttet at politiet skal være bevæpnet mellom 19. juli og 23. juli i forbindelse med markeringen av 22. juli, samt feiringen av den islamske høytiden Id al-adha.

Politiet kommer til å være bevæpnet mellom 19.-23. juli for å sørge for en trygg gjennomføring av tiårsmarkeringen av terrorangrepene 22. juli, samt feiringen av den islamske høytiden id al-adha, som pågår fra 19. juli til 23. juli.

− Politiet har lang erfaring med å ivareta sikkerheten rundt større arrangementer og inn mot ulike merkedager. Markeringene vil foregå spredt over hele landet, og det er besluttet å sikre en enhetlig praksis for politiets beredskap disse dagene, sier seksjonsleder Jørn Schjelderup i Politidirektoratet.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer imidlertid fremdeles terrortrusselen i Norge som å være «moderat», altså at det er mulig at noen vil forsøke å gjennomføre terrorhandlinger i Norge.

− Selv om det ikke foreligger en konkret trussel vurderes betydningen av hurtighet i responsen fra politiet som viktig for å sikre en best mulig beredskap når mange samles i tilknytning til ulike arrangementer rundt om i hele landet, forklarer Schjelderup.

Han sier videre at noen oppdrag kan løses ubevæpnet, eksempelvis oppdrag som er rettet mot barn.

Relatert