EMs beste spiller klar for ny klubb

Gianluigi Donnarumma (22) er klar for Paris Saint-Germain.

Målvakten forlot AC Milan ved sesongslutt og kommer gratis til PSG.

22-åringen har skrevet under en femårskontrakt med pariserne.

– Jeg er veldig glad for å bli en del av denne flotte klubben. Jeg føler meg klar til å begi meg ut på denne nye utfordringen og til å fortsette utviklingen her. Med PSG vil jeg vinne mest mulig og gi glede til supporterne, sier han i en pressemelding.

Donnarumma ble nylig kårets til EMs beste spiller etter å vært med å lede Italia til gull. PSG-president Nasser Al-Khelaïfi er glad for å ønske ham velkommen.

– Vi vil gratulere ham med seieren i EM og prisen for mesterskapets beste spiller. Jeg vet at Gianluigi kommer til å få en varm velkomst fra alle i klubben, inkludert lagkameratene, alle ansatte og supporterne, sier han.

– Vi er veldig heldige som har Donnarumma. Jeg var sikker på at han kom til å redde noen straffer. Han er verdens beste keeper, sa Italias landslagssjef Roberto Mancini etter EM-finaleseieren mot England.

22-åringen debuterte i Serie A allerede som 16-åring for Milan og har stort sett spilt fast siden. Han debuterte også på landslaget allerede som 17-åring, som den yngste noensinne.

Den høyreiste målvakten valgte ikke å signere ny kontrakt med Milan, til tross for det som skal ha vært et svært lukrativt tilbud.

Donnarumma har den kontroversielle landsmannen Mino Raiola som sin agent, og hans forhold til supporterne har tidvis vært turbulent. Allerede i 2017 brøt den da 18 år gamle Donnarumma sammen på banen etter å ha blitt gjenstand for vedvarende hets av egne fans under en cupkamp.

Grunnen var rapportene om at Donnarumma skal ha følt seg tvunget til å signere en ny kontrakt med klubben.